Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

BAŞBAKAN İMAMOĞLU FARK YARATTI !

 İlçeye birçok sosyal yaşam merkezi, sosyal tesisler, kültür noktaları ve hizmet birimleri kazandıran Beylikdüzü Belediyesi, 13 yeni merkezin yapımına başlanacağını belirterek hepsini temsilen Yakuplu’da toplu bir temel atma töreni gerçekleştirdi.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Toplu Temel Atma Törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Törende Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu’nun ve diğer 12 merkezin temsili olarak temeli atıldı. Büyük bir coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, binlerce vatandaşa seslendi.

 

Beylikdüzü’ne kazandırılacak olan projeleri anlatan kısa bir tanıtım film gösterisiyle başlayan törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve parti temsilcileri, hep birlikte butona basarak temel atma törenini coşku içinde gerçekleştirdi.

 

KILIÇDAROĞLU:HARCADIĞINIZ HER KURUŞUN HESABINI MİLLETE VERECEKSİNİZ

Ülkenin birlik, beraberlik ve adalet düzeni ile ilgili önemli mesajlar veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Yakuplu’ da binlerce çocuğun okulun bağışçısı olan Cevat Güleç’i anarak diplomasını alacağını belirtti ve aileyi yürekten kutladı. CHP’li belediye başkanlarına genel bir hitapta bulunan Kılıçdaroğlu, “Seçimlere girerken yakanıza CHP rozeti taktınız ve seçildiniz. Şimdi hiçbir ayrım yapmadan, kimliği şöyledir böyledir demeden bütün beldeyi kucaklayıp herkese eşit hizmet götüreceksiniz ama harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Biz insan odaklı ve herkesin yaşamına saygı gösteren bir partiyiz. Vatandaşı ayırırsanız adımızdaki halk ifadesini çıkarmamız lazım. Asıl hedefimiz mutlu bir Türkiye yaratmaktır.” şeklinde konuştu.

 

“BAŞKANLARIMIZA ANLATAMIYORUM!”

Törene katılan vatandaşlara, “Belediye başkanınızı beğeniyor musunuz?" diye soran Kılıçdaroğlu "Laf aramızda başarılı, genç ve yakışıklı bir başkanınız var. Ancak bir kusuru var. Sana ne kardeşim, 1 milyon metrekare alan var. Çocuklar gelecek, insanlar gelecek, mutlu olacaklar diye park yapmak için uğraşıyorsun? Ver müteahhite, yapsın bina. Millet betonların arasında sıkışsın kalsın. Bizim belediye başkanlarımıza bunu anlatamıyorum. Tutturmuşlar ille de park yapacağız. Allah aşkına İstanbul'da ağaç mı kaldı? İşte bu yüzden bu görev de CHP'li belediyelere düşüyor" dedi.

 

Umudunun gençler olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu, bilim ve eğitimi destekleyerek, bu ülkeye huzuru getireceklerinin teminatını verdi. Beylikdüzü’nde üniversite öğrencisi olan otizmli Türkü Ertuğrul , Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim ederken, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu da bölgeye ortaokul kazandıran bağışçı Cevat Güleç’in ailesine plaket takdim etti.

 

İMAMOĞLU: HİZMET OLSUN DİYE KOŞTURACAĞIZ

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ilçede ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; herkesi kucaklayan, kimlik ayırt etmeyen Beylikdüzü’nde temel atma töreninin gerçekleştiği bu 13 önemli projenin startının verildiğini; finansmanının ve tüm detaylarının hazır olduğunu ve bir buçuk sene içinde de bu noktaların hizmete gireceğini duyurdu. İmamoğlu, ilçede her bölgeye önemli yatırımlar yapıldığını ve bunun devam edeceğine dikkat çekerek, “Beylikdüzü, sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerinin gerçekleştiği bir ilçe olsun diye, hizmet olsun diye koşturacağız” dedi.

Başkan Ekrem İmamoğlu, "Yakuplu mahallemiz mülkiyet sorunu olan bir yer. Burada hizmet üretmek için daha fazla çaba harcamamız gerekiyor. Arsayı Güleç ailesi verdi. Biz de belediye olarak binasını yapacağız. ve önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştireceğiz. Cevat Güleç Ortaokulu'nun yanına yeni bir okul daha da yapılacak. Bunun da müjdesini şimdiden veriyorum."

 

“YÜZÜMÜZÜ ASLA KIZARTMAYACAĞIZ”

Başkan İmamoğlu, " Bizler kim, nereli, bize oy vermiş mi diye bakmadan hizmet etmeyi şiar bildik. Sayın Genel Başkanımızdan aldığımız talimatlar doğrultusunda hizmetlerimize devam ediyoruz. Başımız dik, gururla geziyoruz. Yüzümüzü asla kızartmayacağız. Bizimle her zaman gurur duyacaksınız. Bunun da sözünü veriyorum. 13 projenin de finansal kaynağı hazır, 4-5 aydan başlamak üzere tamamı en geç 1 buçuk yıl içerisinde tamamlanacak" diye konuştu.

 

KUTU

 

İŞTE TEMELİ ATILAN PROJELER

 

Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu

Özel mülkiyetteki yer, bağış ile kamu mülkiyetine alınarak okulun üst yapı ve tüm inşaatı Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılacak. Toplamda 6500 metrekarelik bir inşaat alanına sahiptir. Toplam 5 kat olan okulda 24 adet derslik ve çok amaçlı salonlar, bilgisayar ve kimya laboratuvarları, beden eğitimi salonları gibi özel alanlar olacaktır.

 

Gürpınar Özel Eğitim Ortaokulu

Okul alanı olarak planlanmış olan ve Maliye mülkiyetindeki arsada İstanbul Valiliği ile yapılan protokole istinaden okulun yapım süreci başlamıştır. Belediyenin yapacağı okulda zihinsel öğrenme yetersizliği bulunan ve eğitim için özel alanlar gereken çocuklarımıza uygun eğitim alanları sağlanacaktır. 12 derslikli ve 4 katlı okulun yaklaşık 3500 metrekarelik inşaat alanı bulunmakta.

 

Kavaklı Kapalı Spor Salonu

Proje Marmara mahallesinde, yeni konut projelerin olduğu alanda bir spor kompleksini içerir. 6900 metrekarelik kapalı alanı içeren proje 1200 kişilik seyirci kapasiteli tribün ile bir basketbol sahasını bünyesinde barındırır.

 

Megakent Camii

Megakent bölgesindeki camii ihtiyacına cevap vermek üzere belediye tarafından eğitim bulvarı üzerinde konumlanan camiinin inşaat çalışmaları başlangıç aşamasında.

 

Hasırcılar Camii

Yakuplu Mahallesi'nin E-5 otoyoluna yakın kısmında bulunan camii ihtiyacına cevap vermek üzere belediye tarafından inşa edilecek camii konum olarak vatandaşların günlük yürüyüş yolları üzerinde olacak.

 

Livaneli Özgürlük Parkı

 Adnan Kahveci Mahallesi’nde özel tasarıma sahip bir park olacak. Yeşil alan ve yürüyüş akslarının yanı sıra müzikle alakalı arkatlar, heykel ve çeşitli elemanlar ile müzik ritm alanı ve sahne yer alacaktır. Bunun yanında, içerisinde müzik eğitimi verilecek olan, 130 kişilik aynı anda hizmet alacağı derslikler, kafeterya ve servis alanlarından oluşan bir sosyal tesiste bulunacaktır.

 

Adnan Kahveci Emekli Lokali

Adnan Kahveci Mahallesinde Çözüm Merkezi, muhtarlık ve kreş ile aynı alanı paylaşan 100 metrekarelik bir kapalı alanı içermektedir. Tesisin emekli vatandaşların günlük uğrak yerlerinden biri ve sosyalleşme mekanı olması amaçlanmaktadır.

 

Kavaklı Stadı

Kavaklı stadının yenilenme çalışmasıdır. Uygulama projeleri çizilmiş ve inşaat aşamasına başlanmıştır. Belediye tarafından mevcut tribünlerin yeniden yapımı buna ek olarak kapasite arttırımı için ilave tribün yapımı, soyunma odalarının yeniden tasarlanması çalışmalarını içermektedir. 1600 metrekarelik alana sahip.

 

Gürpınar Stadı

Gürpınar stadının yenilenmesi ve tesisin içinde yer alan sosyal tesisin yenilenerek kullanıma dahil edilmesi. Projesi hazırlanmış, uygulama projeleri çalışılmaktadır. Yeni yapılacak 2000 metrekare inşaat alanı ile stadın tesisleri ile birlikte yenilenmesi planlanmaktadır.

 

Adnan Kahveci Kreşi

Sıfırdan yapılan kreş projesi toplamda 700 metrekarelik bir alanda 20'şer kişilik 5 sınıfı ile toplam 100 çocuk kapasitelidir. Çok özel olarak geliştirilmiş bir mimariye sahiptir. Açık alanları ve iç bahçeleri ile çocukların renkli dünyasına hitap edecek bir tasarıma sahiptir. İmalatına başlanarak temeli atılacaktır.

 

Adnan Kahveci, Büyükşehir, Kavaklı Mahallesi Muhtarlık ve Çözüm Merkezleri

Çözüm merkezleri ve muhtarlıkların iç içe birlikte tasarım olarak ele alındığı muhtarlık ve belediyenin çözüm noktası projelerindendir. Doğaya ve yeşile saygılı bir tasarıma sahip yapılar olarak hizmete girecektir..
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183