Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Bakırköy’de sular durulmuyor!

Sanatçı Pınar Sağ’ın da destek verdiği eylemde Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir ve Başkan Yardımcısı Ercan Görünlü öncülüğünde başlayan yürüyüş “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarını ile devam etti. Yürüyüş boyunca megafonla konuşarak halka seslenen Ercan Görünlü, “Bizler sermayenin tamamı Bakırköy Belediyesi’ne ait Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Hizmetleri A.Ş (BYUAŞ) taşeron işçileriyiz. Atatürk Spor ve Yaşam Köyü, sağlık işleri, kreşler, ulaşım ve büro hizmetlerinde 1-3 ve 9 aylık hizmet alımı ihaleleri ile siz Bakırköy halkına hizmet vermekteyiz” diyerek konuşmasına
devam etti.

Görünlü, her ihale döneminde 3, 5, 10, 15 günlük ücret kayıpları yaşadıklarını, sorunlarını çözmek için sendikalı olduklarını, 18.09.2014 tarihinde başlayan “Toplu İş Sözleşmesi” çağrılarına Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin ilgisiz kalması ve geçen zaman içerisinde herhangi bir anlaşma sağlanamamasından dolayı grev kararı aldıklarını, 22 gündür de grevde olduklarını söyledi.

BAŞKAN YARDIMCISI EMRAH TOPKAYA VE KÜLTÜR MÜDÜRÜ ORHAN KURU HAKKINDA BASKI İDDİASI

“Taşeron işçisi köle değildir” sloganları ile yürüyüşe devam eden işçiler, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu anlayışa davet ederek, Başkan Yardımcısı

Emrah Topkaya ve Kültür Müdürü Orhan Kuru’nun baskı ve zorlamalarla işçileri tehdit ettiğini iddia etti.

İŞÇİLER, CHP BAKIRKÖY İLÇE BİNASINI YUHALADILAR

İncirli Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe binası önünde duran işçilere hitaben açıklamalarını sürdüren Görünlü, “Yazılı ve görsel medyada iktidar olduklarında taşeron sistemini ortadan kaldıracaklarını söyleyenler, iktidar oldukları Bakırköy Belediyesi’nde biz taşeron işçilerinin sendikalı olmasına tahammül edemediler. Toplu iş sözleşmesi çağrımıza 4 arkadaşımızı işten atarak yanıt verdiler. Sendikaya üye olan arkadaşlarımızı ikna odalarında sendikadan istifaya zorlayarak mobbing ve baskı ile karşı karşıya bıraktılar. Bu baskılar şiddetini arttırarak devam etmektedir. Anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkımıza saygı göstermesini, yasalarla bize tanınan toplu iş sözleşme çağrılarımıza yanıt verilmesi, işten atılan arkadaşlarımızın işe geri alınması için siz Bakırköy halkının desteğine ve katkısına ihtiyacımız var” dedi.

“İŞÇİLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜREN YÖNETİM BİZE DEMOKRASİ DERSİ VEREMEZ”

CHP ilçe binasını yuhalayarak yürüyüşe devam eden işçiler, Özgürlük Meydanı’nda kendilerini bekleyen büyük bir grupla birleşerek Grev Çadırı’nın önünde açıklamalarına devam etti.
Sendikalı işçiler ve diğer çalışan işçiler arasında sorunların çıkmaya başladığını belirten sendika yetkilileri, “Çadırımızla ilgili karalama kampanyaları başlatılmıştır. İşçiler arasında sorunlar da yaşanmaya başladı ve işçiler birbirine girerse vebal ağır olur. Demokrasiden bahsedip, karalama kampanyaları ile işçileri birbirine düşüren yönetim bize demokrasi dersi veremez” dedi.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Anahtar Kelimeler:
BakırköySularDurulmuyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183