Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’da öğrenciler hem teorik hem pratik olarak afete hazır

“Gönüllü Ol, Öncü Ol” sloganıyla sosyal hayata yönelik önemli çalışmalarda bulunan Bağcılar Belediyesi Gönül Bağı Platformu, afet eğitimlerini yaygınlaştırmak, okullarda ve mahallelerde afet zararlarını en aza indirme çalışmalarını etkili bir şekilde yürütebilmek amacıyla önemli bir projeye daha imza attı.

Bu kapsamda AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte liselerin 3. sınıf öğrencilerine afet ve acil durumlara hazırlık eğitimi programı hazırlandı. Bağcılar’daki devlet liselerinde okuyan 5 bin 400 öğrenci farklı zamanlarda önce teorik sonra da pratik uygulamalı olmak üzere iki aşamalı eğitime alındı. İlk olarak Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra AFAD Florya Eğitim Tesisleri'nde pratik uygulamalara katıldı. Öğrencilere enkaz, deprem ve sel gibi afetlere karşı İstanbul Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince eğitim verildi.

AFAD eğitmenlerince öğrencilere deprem konusundaki teorik bilgilerin yanı sıra simülasyonda yapılan canlandırmalarla afetlerin oluşumu, nedenleri ve oluşturabileceği tahribat uygulamalı olarak anlatıldı. Dersin sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da öğrencilerle birlikte ev ortamı hazırlanarak oluşturulan deprem simülatöründe deprem anını yaşadı. 7.4 büyüklüğündeki depremin canlandırılması sırasında öğrencilerin çok heyecanlandığı hatta bazılarının çığlık attığı görüldü.

Deprem öldürmez, tedbirsizlik, ihmal öldürür

Eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikalarının verildiği törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada; afetlere karşı hazır olmak gerektiğine ve gerekli tedbirlerin zamanında alınması gerektiğine dikkat çekti. Kentsel dönüşümün önemine de değinen Çağırıcı, “Deprem öldürmez, tedbirsizlik, ihmal öldürür. Öncelikli olarak hazırlıklı olmak gerekiyor. Binaların yenilenmesi bu noktalarla alakalı çalışmalar ortaya koymak konusunda şu anda ülkemizin en önde gelen gündemlerinden bir tanesi de başarıyla yürütülen kentsel dönüşümdür.” dedi.

Afetlere karşı bilinçli olmanın önemine dikkat çeken ve gençlerin bu noktada aldığı eğitimlerin çok kıymetli olduğunu dile getiren AFAD Genel Başkanı Mehmet Güllüoğlu da “Gönüllülük özel bir yere sahip, insanların birbirini belki tanımadan ve maddi çıkar beklemeden bir sistem oluşturması hasebiyle ben çok büyük bir eser olarak değerlendiriyorum. Gönüllü çalışmalar artıyor bizde bir devlet kurumu olmamıza rağmen AFAD Gönüllü Projesi’ni başlattık. Bugüne kadar 45 binden fazla gönüllü başvurusu aldık.

Hakikaten özel bir çalışma olarak Bağcılar Belediyesi’nin yapmış olduğu bu Gönül Bağı Projesi ile beraber gönüllülük faaliyetlerimizi destekliyoruz” diye konuştu.
Programa; İstanbul İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Gönül Bağı üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183