Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

Azerbaycanlı Öğrenci  Robotik  Çalışmalarına Destek Bekliyor.

 İlkin Aliyev ,”Robotlar yapmayı seviyorum. Bu robotların bizlere yararı insanların işlerini kolaylaştırıyor.. Benim yaptığım robotlar tıpp ve askeri alanda kullanılmaktadır. Birçok üniversite ve kurumlardan sertifikalarım var elektrik ve robotik alanda toplam 28 sertifikam var. Yapmış olduğum 4 tekerlekli kameralı uzaktan kumandalı cihaz sayesinde askerlerin işini kolaylaştırmak, güvenliklerini sağlamak için telefon ve bilgisayardan kontrol yaparak sınırı kontrol edip ve izleye biliriz.Bu robot ile sınırlardan kaçak geçiş anında tespit edilip önlenebilir. Yine Fabrikalarda sanayilerde işe yarayan robot kol yaptım bu robot sayesinde zaman kaybı aza iniyor.Ekonomik bakımdan işe yararlıdır bir yükü alıp başka bir yere koyabiliyor bizim komutumuzla, otomobil fabrikalarında ve kaynak işlerinde kullanılabilir.Güneş takip cihazıda yaptım 360 açısında yerinde dönerek enerji sağlanıyor ve depo edilerek elektrik şebekesine enerji veriliyor ekonomik bakımdan ucuz maliyetli bir projedir.yine İki tekerlekli denge sağlayan robot yaptım bu robot ise üzerine bir yükü koyduğumuz zaman bizim verdiğimiz komutla yükü istediğimiz yere götürebiliyor.Yapay göz yaptım bu yapay göz 2 adet motorla hareket etmektedir bu cihaz sayesinde ameliyattan önce göz pozisyonları ölçüldükten ve izlendikten sonra ameliyat başlanıyor.Yapmış olduğum bu robotları daha da geliştirmek istiyorum ve sponsor arıyorum. Araz Doğa Sporları ve Kültür Kulübü Başkanı Serpil Önal ve yönetim kurulu bana destek oluyorlar. Aklımda gerçekleştirmeyi düşündüğüm bir çok projelerim var. Şimdiye kadar yaptığım ve bundan sonra gerçekleştirmeği düşündüğüm projelerin, Türkiye ve Azerbaycan cumhuriyetine yararlı olacağına eminim ve maddi destek yardımı yapacak sponsorlar bekliyorum. Ülkemizin bu konuda daha iyi yerlere gelmesini isterim.”dedi.

Araz Doğa Sporları ve Kültür Kulübü Başkanı Serpil Önal,İlkin kardeşimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büromuzun bir odasını kendisine tahsisi ettik yardımcı oluyoruz. Robot çalışmasına herkes destek vermeli ”şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183