Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

57. Alay yürüyüşçüleri Beylikdüzü’ne geldi

Tekirdağ 57. Alay Yürüyüş Komitesi, Beylikdüzü’ndeydi. Vatanına sahip çıkan ve millet sevgisi içinde örgütlenen bir grubun hikayesi olan komiteyi gururla karşılayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek sene daha kapsamlı bir dayanışma göstereceklerini ifade etti.
Komite ekibi; Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak Çıkarması’nı durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen 57. Alay’ın anısına Tekirdağ’dan yola çıkıp Çanakkale’ye ulaşmıştı. Bu adanmışlığı takdir eden Başkan İmamoğlu, bu topraklarda her evden bir şehit ya da gazi olduğunu vurgulayarak, “Hepsini rahmetle anıyorum” dedi. Tekirdağ 57. Alay Yürüyüş Komite Başkanı Hikmet Selim, İmamoğlu’na Çanakkale 57. Alay’dan getirilen toprak ve savaşın mermilerinden oluşmuş anlamlı bir hediye takdim etti.

KARDEŞ KENTİMİZ BEYLİKDÜZÜ


Komite Başkanı Selim ise yaptığı konuşmada, “Biz 57. Alayın kaybolan sancağının izlerini sürüyoruz. Biz bu sancağı ülkemize getirmeye and içtik. 5 yıldır bu sevda için yürüyoruz. 57. Alayın dönmeyi düşünmeyenlerin ruhu ile yürüyoruz. Çanakkale ruhu, bu ülkenin emanetine çakılmış bir çakmak taşıdır” diye konuştu.
Yeni ayak izlerinin Beylikdüzü’nde oluştuğunu ifade eden Selim, 57. Alay olarak Beylikdüzü’nü kardeş kent olarak ilan ettiklerini söyledi.

Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183