Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Erdoğan Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Dilmen: Fenerbahçe apaçi gibi saldırdı

Bugün Fenerbahçeliler çok mutludur. Rusya Ligi'nin üçüncüsüyle oynuyorsunuz. Fenerbahçe'nin hakikaten de bu yıl itibariyle en iyi oyunuydu. Teknik direktöründen bütün oyuncularına kadar kutlamak lazım. Konsantrasyon, fiziki kalite müthiş, 6-0 kazanabileceği bir maçtı. Fenerbahçe'nin 13-14 korneri, rakibin 1 korneri var. Fenerbahçe iyi başlayan sonra kendi sahasında bekleyen bir takım görüntüsünden, apaçi gibi saldıran bir takım oldu. Üçlü orta sahayı Avrupa maçları için eyvallah. Merkezde Mehmet, sağda Souza. Dar alanda oynandığı için boy avantajı da var Souza'nın. Fenerbahçe uzun mesafede oynayan bir takımdı. Maç boyunca rakip yarı alanda oynadı Fenerbahçe ve haklı bir galibiyet elde etti.

TAKIM MAÇA ÖNEM VERİYOR

Bazen van Persie'yi de düşünecek Pereira. Muhteşem bir futbol oynadı Fenerbahçe. Hem de maç boyunca. Fenerbahçe, Avrupa kültürüne uygun oynuyor. Fenerbahçe'nin bir çıkışı var. Benim zamanımda 3 yiyip dönüyorduk. van Persie statik santrafor değil. İki golü Fenerbahçe kenar toplarıyla attı. Birinci golde van Persie ön direğe koşu yaptı Souza geldi. Fernandao gider atar, ama Fernandao taşımaz rakibini. van Persie öldürücü koşuşlarla rakip azalttı. van Persie stoperi aldı götürdü. Hareketli forvetle oynamak diğer oyuncuların da coşkusunu arttırıyor. Kötü oynayan 1 oyuncu yoktu Fenerbahçe'de. Alves, Kjaer nefes aldırmadı. Fenerbahçe top rakipteyken 5 üzerinden 5, top kendilerindeyken 5 üzerinden 4 diyorum. Fenerbahçe'de çok görmediğimiz, golde 3-4 kişi ceza sahasındaydı. Bu, takımın maça ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

YÜZDE 75 İHTİMALLE FENERBAHÇE

Kasımpaşa maçında van Persie'yi çıkardığında Fernandao'yu kaybetmek istemeyebilirsin. Ama şimdi Fernandao iki gol de atabilir ama devam et. Bu takım hareketli ve coşkulu oynamaya başladı. Tempolu oynandığı için Souza'yı çıkarabilirsiniz. Ama Volkan ve van Persie hiç 11 olmadı. Tam iyi oynamaya başladılar oyundan çıktılar. Hocaya haksızlık yapmıyorum, kendisini tebrik ediyorum. Fenerbahçe, Moskova'ya %75 ihtimalle gidiyor. Avrupa kupalarında son 16'ya kalma ihtimaliniz çok yaklaştı. Türkiye Kupası'nda bir üst tura çok yakınsın. Türkiye Ligi'nde de maç fazlasıyla da olsa lidersin. Coşmuş artık gidiyor, müthiş. Her şey iyi gidiyor, ne gerek var van Persie'yi çıkarmaya. Lokomotiv Moskova'nın 2 aydır maça çıkmaması büyük bir avantajdı. Fenerbahçe de bu avantajı iyi kullandı. 2-0'dan daha fazlası olabilirdi. Fenerbahçe'nin çok iyi dinlenmesi lazım. Anormal bir tempo gösterdiler. Fenerbahçe'nin daha önce hiç görmediğimiz kadar ceza sahasına koşusunu gördük.

VAN PERSİE'Yİ BÖYLE YAPARAK KAZANAMAZSIN

Fenerbahçe 3-5-2'yi tersten oynuyor. Önceden oynamak istiyordu ama oynayamıyordu. Tıpkı Fatih Terim taktiği gibi. Hatırla 4 sene üst üste Galatasaray'ın şampiyon olduğu seneyi. Bu maç uzun süre 0-0 gitse Fernandao'yu sok. Gol mü attı van Persie hayır ama o ceza sahası bölgesini zekasıyla, tekniğiyle takımı orada tuttu. Maçtan zevk aldı Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin önde oynayan 5 oyuncunun sadece biri beni kesmez diyor. O da Nani. Markovic, Fernandao, Volkan, van Persie bilmiyor. Bu bir dezavantaj. Bunlar çaylak oyuncular olsa tamam. Ama van Persie bakmaz. Ben oynayarak form tutarım diyor. Bu oyuncular formayı almak için hırs yapmaz. Bugünkü Caner'i daha önce görmedim. Gökhan biliyor ki Şener var, sakatlıktan dönüyor hemen. Gökhan Türkiye'nin en iyi sağ beki. Gökhan kendisine çok iyi bakmak zorunda. Pereira'nın şu huyunu seviyorum. Türkiye'de kime sorsanız Caner der. Ama Pereira hep adil davrandı. Caner hala formayı almadı. Ama bugün Caner formayı almak istediğini söyledi. Fabiano'yu silip atmadı. Volkan ile arasında çok uçurum yok. Caner ile Gökhan'ı kazanan, Hasan Ali ile Şener'i kazanan teknik direktördür. Ama van Persie konusunda bu pek tutmadı. van Persie'yi böyle yaparak kaybedersin. Bir taraftan da Fernandao'yu da kaybetmek istemiyor. Çok farklı tip oyuncular. van Persie her stopere karşı oynayabilir. Fernandao geniş alanda oynayamaz. Orta sahaya çıkan defansa karşı nasıl oynayacak Fernandao? Gökhan gibi "eyvah forma gidiyor" deyip çalışan bir oyuncu değil. Ancak Aziz Bey'in, "aman dur gitme" demeleriyle duruyor. Lokomotiv Moskova'nın direnci çabuk kırıldı. Fenerbahçe kaç maçtır içeride kaybetmiyor. Fenerbahçe Avrupa'nın içeride en çok maç kaybetmeyen birkaç takımından bir tanesidir. Taraftarı unutmamak lazım. Bu oyun kültürü, Fenerbahçe'yi götürmüyor. Fenerbahçe diğer maçlarda yüksek başlayıp düşüyordu. Bugün fit durumda çıktı. Gelen maç trafiği Fenerbahçe'yi hep zinde tuttu. Fenerbahçe haftada bir maç oynasa daha kötü olur. Rejenerasyon-maç şeklinde gidiyorlar. Fenerbahçe'de Ozan'ın muhakkak biraz daha geride oynaması lazım. Ozan'a sırtı dönük topu aldırırsan kısır bir oyuncu olarak kalır. Mehmet Topal veya Souza tek oynasın sezonun yıldızı olurlar. Aurelio orada oynaya oynaya Mehmet oldu.


Bu iş daha bitmedi. %75 Fenerbahçe işi bitirdi. Ama yine de tamamen bitmedi. İyi oyuncuları var Lokomotiv Moskova'nın. Fenerbahçe bitti diye görürse elenir. Bugün bir fırsat vardı, biterdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183