Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Yalçın Akdoğan Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor

Bu haber kez okundu.

Meral Akşener Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan seslendi!
 

23 Haziran seçimleri için çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bakırköy Özgürlük (Cumhuriyet) Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek, “94 den 2019’a çeşmelerinden şu içilen İstanbul’dan her eve damacana ile su alınan İstanbul olduk. 4 kişilik bir ailenin aylık damacana su gideri 120 lira. Çeşmelerinden şu içilecek İstanbul hayal etmek zor değil” dedi.

YSK'nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'na destek için İstanbul'da bulunan ve her gün bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelen Akşener’in bu günkü durağı Bakırköy oldu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Milletvekili Abdul Ahat Andican ve çok sayıda il ve ilçe yöneticisinin yanı sıra, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da katıldığı programda konuşan Akşener, “Burada bulunmamın sebebi, 31 Mart seçimleri sonrası çamura yatan abilerin yenilettiği seçilmiş belediye başkanımızı yeniden seçtirtmek için çalışmak” diyerek devam etti.

SEÇMEN MERAL AKŞENER’İN HAKKI İÇİN DE GEZİYORUM

Konuşmasını İYİ Parti Genel Başkanı sıfatı ile değil, İstanbul’da ikamet eden bir Üsküdar seçmeni olarak yaptığını söyleyen Akşener, Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun haksızca, adaletsizce ve milli iradenin gaspıyla elinden alınan mazbatasını elbette ki savunacağını ama ilk önce seçmen Meral Akşener’in hakkını korumak için 39 ilçeyi gezerek çadır ziyareti yaptığını söyledi.

Rast gele apartman zili çalarak ev ziyaretleri de yaptığını söyleyen Meral Akşener, “Çok ilginç bilgilerim var haberiniz olsun” diyerek devam etti. 

31 Mart seçimleri öncesinde de Cumhur İttifakı hakkında ne kendisinin ne de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek bir kötü söz söylenmediğini, kendilerine ‘İllet, Zillet ve Terörist” denmesine karşılık büyük bir sabırla 31 Mart’ı getirdiklerini belirtti.

31 Mart akşamı seçilmiş başkanın elinden mazbatasının alındığını, kendilerine neden arıza çıkartmadıkları konusunda çok soru sorulduğunu da dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına şöyle devam etti.

"TÜRKİYE ZORA GİRMESİN DİYE ARIZA ÇIKARMADIK"

"Biz Türkiye’nin zora girmemesi için arıza çıkarmadık. Seçilmiş belediye başkanı ile seçilememiş adayın arasındaki bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin sonunda Cumhur İttifakı’na oy veren komşularımızla yine yüz yüze bakılacağız. Sayın İmamoğlu seçilmiş belediye başkanıdır. İnşallah 23’ünde kendisini yeniden o koltuğa oturtacağız. Kendi içinde gagalaşan bir partinin Türkiye’yi dışarda daha zor durumda bırakmaması için, ülkemiz zora girmesin diye arıza çıkarmadık"

“İstanbullu ferasetlidir, her karışının İstanbullu ’ya ait olduğunu bilir. Yenilenen bu seçimde de dersini vermesini bilir. Seçilmiş belediye başkanı ile kaybetmiş belediye başkanı arasındaki 23 Haziran seçimlerinde, abilerin çamura yatamayacağı bir biçimde ikinci kez Ekrem İmamoğlu’nu seçeceğiz ve mazbatasını eline vereceğiz”

“23 HAZİRANDA SABIRLI OLACAKSINIZ ”

Ekrem kardeşim 31 Mart’ta Millet İttifakı’nın adayıyken, şimdi 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olmuş. Size 23 Haziran’da ne yaparlarsa yapsınlar sabredeceksiniz. Hatta bir yanağınıza vuran olursa, diğer yanağınızı döneceksiniz. Kimse tahriklere kapılmayacak ve sabırlı olacak. Seçim günü dostunuzu arkadaşınızı sandığa götürmek için gayret edin, ben de aynısını yapacağım. Allah rızası için sandık başındaki müşahit kardeşlerime sesleniyorum. Sizi tahrik etmek isteyenlere karşı sabredeceksiniz.

23 Haziran akşamı da öyle çok sevinmek falan yok. Mazbatayı Ekrem İmamoğlu’na verdikten sonra kalabalık olarak kendisine eşlik edebilir, o zaman sevinebilirsiniz.

AZ OY FARKIYLA ÇAMURA YATIYORLAR

Rehavete kapılmak yok çünkü az oy farkıyla çamura yatıyorlar. O yüzden sandıkları patlatacak, Milli İrade gaspının düzeltilmesini göreceksiniz. 31 Mart’ta daha fazla oy farkı ile bu iş bitecek.

31 Mart seçimlerinin neden iptal edildiğini anlayamamıştım ama şimdi çok daha iyi anlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan hepimizin Cumhurbaşkanı olma şansını seçimin iptal edildiği gece kaybetti. Anladım ki seçimin iptal edilme gerekçesi tamamen duygusalmış.

94’te 2 milyar borcu olan İstanbul’dan, 2019 da 22 milyar dolar borcu olan İstanbul’a geldik. Bu paralar İstanbul’a harcansaydı nasıl bir çehreye sahip olurdu düşünsenize. İstanbul’da işsiz olur muydu?

6 bin araba kayıp, 20 bin üzerinde bankamatikçi varmış. Ama bizim seçilmiş belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu 18 gün belediye başkanlığı yaptı, su faturaları indi, öğrenci akbil fiyatları düştü. 18 günde hayatımıza dokunan bu kararları verebilen bir belediye başkanı ikinci seçimde neler yapacak bir düşünün.

DAMAT HARİKALAR DİYARINDA

İstanbullunun yüzde 70’i borçlu. Damat ekonominin içine tükürdü ama kendi harikalar diyarında. Her üç İstanbullunun ikisi işsiz, biri de bir ay içinde işinden olmaktan korkuyor. Her bir evde 4 yıllık üniversite mezunu bir ya da iki işsiz genç var. Atanamayan öğretmenler belli. Olan fakir fukaraya oluyor.

Çeşmelerinden su içilen İstanbul’dan, her eve damacana alınan bir İstanbul’a geldik. Aylık damacana suyu 4 kişilik bir aile için 120 lira. Çeşmelerinde su içilebilen bir İstanbul’u hayal etmek mümkündür.

 Sayın İmamoğlu 31 Mart’ta Millet İttifakı’nın adaydı ama şimdi 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olmuş durumda. 16 Milyon gereğini yapacaktır, buna inanıyorum.

Selvi Sarıtaç/ Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183