Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol

Bu haber kez okundu.

Karabat iddia etti: Türkiye Ortadoğulaşıyor

Kent Yaşam Gazetesi’nin Sefaköy’de bulunan merkezinde ağırladığımız CHP TBMM Grup Yöneticisi ve İstanbul MilletvekiliÖzgür Karabat ve CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan ilegazetemizde yaptığımız röportajda hem bölgesel hem de gündemde olan sorunları konuştuk. İşte yapmış olduğumuz röportaj şöyle:

-3. Bölgede seçmenlere bir teşekkür ziyareti yapıyormuşsunuz bununla ilgili bilgi alabilir miyiz?

Hem belediye başkan adayımız hem de ilçe başkanımız ve ilçe örgütümüzle beraber yaptığımız teşekkür ziyaretlerinde onların dertlerini dinliyoruz. Seçmenle buluşmayı sadece seçim günü değil, hep önemsiyoruz. Asıl seçim, seçim bittikten sonra başlıyor bunun farkındayız.

-Başakşehir’de seçimi kaybetmiş olsanız da ziyaretler olumlu geçiyor mu?

Seçmenin böyle bir beklentileri olmadığından bir şaşırdıklarını söyleyen Karabat, ‘’Dostlarla buluşuyoruz, çay içiyoruz. Çok sıcak insan ilişkilerini yakalamış oluyoruz. Seçimler biriktirilerek kazanılıyor. BizimBaşakşehir’de her geçen seçim kazanma şansımız artıyor, hep üzerine koyarak ilerliyoruz. Dolayısıyla bu ziyaretler Başakşehir’i CHP’li bir belediye haline getirecektir’’ diye belirtti.

TÜRKİYE BİR ORTADOĞULULAŞMA SÜRECİ YAŞIYOR

-Gerek Başakşehir gerek 3. Bölgeyi en iyi bilen milletvekili konumundasınız, özellikle Suriyelilerin çokluğu konusunda ufak sorunlar yaşanıyormuş. Bu konuda size bir şikayet geldi mi?

Sadece Suriyeliler değil, genel bir göçmen problemi var diyen İstanbul 3. Bölge Milletvekili Özgür Karabat, ‘’Gittiğimiz atölye ziyaretlerinde çalışan insanların aslında birçoğunun yurt dışından gelen insanların olduğunu gözlemliyoruz. Hiç bir şekilde planlanmadan, kontrolsüz bir süreç yaşanıyor. Türkiye toplumu da bütün bunlar yaşanırken, yani Türkiye Ortadoğu’dan göç alırken, beyin olarak aslında Türkiye Ortadoğu’ya doğru göç ediyor. Türkiye bir Ortadoğululaşma süreci yaşıyor. İstanbul’un sahillerinde uygunsuz kıyafetlerle denize girenleri görünce bunların çoğu Suriyelidir diye düşünüyoruz dimi? Oysa gidip, gördüğümüzde yarısından çoğunun Türkiye vatandaşı olduğunu gözlemliyoruz’’ diye konuştu.

SURİYELİLEŞMİŞ TÜRKLER VAR

-Nasıl yani bir etkileşim mi oldu?

Mevcut iktidarın politikalarıyla yönünü Ortadoğu’ya dönmüş Türk insanını kültürel olarak Ortadoğululaştırdığından bahseden Özgür Karabat, ‘’ Sokakta yürüyorken herkesi Suriyeli sanıyorsak eğer Suriyelileşmiş Türklerin de olduğunu bilmemiz gerekiyor. Birde şuna değinmek istiyorum. Önceden Türkiye’de askeri ücretin altında, sigortasız çalışmaya insanlar razı olur muydu? Olmazdı. Ama şimdi gidin birçok yerde sigortasız, askeri ücretin altında çalışan birçok insan görebilirsiniz. Bu neyin göstergesi? Türkiye Avrupalılaşsa bu bilinç farklı olurdu. Ancak Türkiye kendi doğusuna doğru kaymayı sürdürüyor. Konuşmalarımda bu konuları dillendiriyorum ama daha geniş bir araştırma önergesinin verilmesi, gündeme taşınması önemli diye düşünüyorum’’ diye belirtti.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ VE HÜKÜMET BÖLGEYİ BETONLAŞTIRMAK İÇİN YEMİN ETMİŞ

-Başakşehir’de ki gölet bölgesiyle ilgili olarak Abdülhadi Bey’de burada, belediye başkan adayı olduğundan dolayı o da çok fazla dile getirdi. Sizin de bu konuyla ilgili yıllardır verdiğiniz bir mücadele var. Göletle ilgili gelinen son durum nedir?

Daha öncede birçok suç duyurusunda bulunduğunu, ihaleyi alan firmaların FETÖ ile ilişkilerini ortaya koyduğunu belirten CHP TBMM Grup Yöneticisi Özgür Karabat, ‘’Başlangıçta belediye meclisinin göletle ilgili aldığı karar mahkemece iptal edildi. Sonra inşaat ihaleye verildi ama belediye başkanı yetkisini aşarak ihale yaptı gerekçesiyle o da reddedildi. Verilen ruhsat iptal edildi. Ve tüm bunlar olurken orada olan inşaat devam etti. Neye istinaden devam etti? Plan iptal gerekçesi modern kent uygulamalarına, şehircilik anlayışına uygun olmadığı ve yapı yoğunluğu gerekçeleriyle plan iptal edildi. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha yoğun bir yapıyı ön gören planı peşinden yeniden yaptı. Şimdi ne yapmamız gerekiyor? Tekrardan başa dönüp, tekrardan dava açmamız gerekiyor. Belli ki hem Başakşehir Belediyesi hem de hükümet, yargıyla birlikte bu yeri betonlaştırmak için yemin etmiş’’ dedi.

BAŞAKŞEHİR İNŞAAT MEZARLIĞINA DÖNDÜ

-Abdülhadi Bey siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı’nın bizzat kendilerinin İstanbul’a ihanet ettik dediğini vurgulayan CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan, ‘’İhanetin en büyüğünü sonradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptıkları Mevlüt Uysal bütün Başakşehir’e yaptı. Habitat ödülü almış Başakşehir adeta bir inşaat mezarlığına döndü. Milletvekilimiz Özgür Bey’de çok yakından takip ediyor. Dava açıyoruz, kazanıyoruz ufak bir değişiklikle tekrar dolanıp başa dönüyoruz. Her dava açıp, kazandığımızda bir 4-5 ay sürdüğü için bu sırada onlar yol alıyor. Her geçen sürede inşaatı birkaç metre yükseltiyorlar. Tamamen hukuk hileleriyle bunu yapıyorlar. Bu yapılaşmayı oradaki halk Bahçeşehir’e saplanmış bir hançer olarak görüyor. Hukuki ölçüler eşliğinde burasının yıkılıp, yeşil alana dahil edilmesi lazım ‘’ diyerek görüşlerini dile getirdi.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR SİYASİ ANLAYIŞ VAR

-Son olarak böyle bir genel değerlendirme yaptığınızda tekrar edilerek farkla kazanılan İstanbul seçimleri de dahil, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede nereye doğru gidiyor? Ve İstanbul’dan ne gibi bir beklentiniz var?

Cumhuriyet Halk Parti’sinin önünün iktidara doğru açık olduğunu açıklayan CHP Milletvekili Karabat, ‘’Türkiye’nin yeni bir siyasi anlayışı var. Özellikle başkanlık sistemine geçildiğinden beri muhalefet partileri, kendilerine özgü formülleri geliştirmek zorunda kaldılar. Sayın genel başkanın adalet yürüyüşü ile başlayarak devam eden, Türkiye’deki bütün demokrasi yanlılarının bir arada hareket edebileceği bir zemini yaratma çabası yavaş yavaş sonuç verdi. Biliyorsunuz ki genel başkanımız, geçen Cumhurbaşkanlık seçimlerinden önce İyi Parti’nin seçimlere girebilmesi adına bir grup oluşturulmasını sağladı.  Cumhurbaşkanı adaylarının seçimlere katılabilmeleri için yeterli imzayı toplamalarına da çok ciddi destek sağladı’’ diye konuştu.

KÜRTLER İKTİDARIN UYGULAMALARINDAN MEMNUN DEĞİL

Özellikle Doğu ve Güneydoğu’dan İstanbul’a artan göçünde göstergesi olarak, Kürt nüfusun iktidarın uygulamalarından muzdarip olduğunu dile getiren Karabat, ‘’Bu nedenle yerel seçimde adalet ve demokrasi cephesine Kürt seçmeninde kuvvetli bir şekilde katılmış olması, yeni bir bütün kuvvet doğurdu.Muhalefet adalet ve refah devleti anlayışıyla bir araya geldikçe AKP’nin zayıfladığını görmekteyiz. Burada yerel aktörlerin önemi ortaya çıkacak. Çünkü yerel seçimler aynı zamanda bütün muhalefet partilerine verilen bir şans. Bu sürecin iyi yönetilmesi gerekiyor. CHP’nin amiral gemi önderliğinde diğer partilerin Türkiye’de iktidara gelmesi kaçınılmaz gözüküyor’’ diye vurguladı.

MİLLET İTTİFAKI BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK

-Millet İttifakı devam edecek mi?

Devam etmemesi için herhangi bir engelin olmadığını belirten Özgür Karabat, ‘’Hatta belki daha çok genişleyerek, büyüyerek devam edecektir. Belki AKP’den kopan unsurların da katılabileceği bir ittifak haline gelecektir. Sadece diğer unsurların değil aynı zamanda AKP seçmeninin katılmasıyla da büyüyecektir’’ diyerek bahsetti.

ALİ BABACAN VE PARTİSİ TOPLUMDA BİR KARŞILIK BULACAKTIR

-Ak Parti’den kopacak oylardan bahsederken, Ali Babacan tarafından kurulması gündemde olan yeni partiden mi bahsediyorsunuz?

Türkiye’de yeni kurulacak partinin AKP kadar büyük bir kitle partisi olur mu sorusuna bugünden evet demenin kolay olmadığını söyleyen Karabat, ‘’ Ama toplumun belli kesiminde,  Türkiye’nin belli sermaye kesimlerinde ve belli kuvvetleri kesiminde bir karşılığı olduğu muhakkaktır Ali Babacan ve partisinin. Ben şuana kadar olan Ali Babacan çizgisini siyaseten çok eleştirmiş birisi olmakla birlikte, toplumda bir karşılık bulacaklarını görüyorum. Dolayısıyla karşı cephenin daha da zayıfladığını gözlemliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘’ümmeti bölmeyin ‘’ çağrısı böyle bir çağrı. Fakat bu çağrının seçmen nezdinde karşılığı yok, Dünya’daki Müslümanlardan da bir karşılık görmüş değil. En son Amerikan Müslümanları Recep Tayyip Erdoğan’ın ümmet birleşme çağrısını reddetmiş durumda. Belli ki ümmet konusunda Recep Tayyip Erdoğan sadece Müslüman kardeşlerle bir arada kalmış’’ dedi.

Celal KARAALİ -Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183