Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

HDP: Soruşturma ‘iki yüzlü’, sorun politik, savcılarla aşılamaz

    Milletvekilleri ve il yöneticilerinin Diyarbakır il binasında “Sorunu birlikte çözelim” yönündeki açıklama yaptıktan ve yetkilileri göreve davet ettikten sonra savcılığın soruşturma açmasının çok manidar olduğu ifade edilen açıklamada “Çözüm bu tür soruşturmalarla elde edilemez. Sorun politiktir, savcılarla aşılamaz” dendi.



Anneleri il binasına bakan ve cumhurbaşkanlığı yönlendiriyor

HDP’den yapılan açıklamada Diyarbakır il bası önünde oturan ailelerin içişleri bakanı ve cumhurbaşkanlığı tarafından yönlendirildiği öne sürüldü: “Çocukları için Diyarbakır il binamızın önünde oturan annelere desteklerini, il ve ilçe yöneticilerimize soruşturma açarak sürdürüyor. Ama bizler bu filmi çok izledik. İktidar bu utanç senaryosunu 3 yıl önce de Belediyemizin önüne aileleri göndererek sahneliyordu. Şimdi belediyeye kayyum atadığı için il binamızın önünde sahnelemeye başladı.”

Bu yönlendirmelerin ilk günden beri ‘iktidar medyası tarafından köpürtülerek kamuoyunda HDP hakkında bir algı yaratılmaya çalışıldığı’ belirtilen açıklamada “Cumhurbaşkanı, yaptığı konuşmalarla aileleri ve kamuoyunu parti binalarımıza yönlendiriyor, kışkırtıyor” dendi.

‘Gelin anneleri Meclis’te dinleyelim’

Cumhurbaşkanı ve iktidara bir kez daha seslenen HDP şu çağrıyı yaptı: “Aileleri Emniyet zoru ve baskısıyla partimizin önüne göndermekle, bizleri suçlu ilan etmekle bir yere varamazsınız. Gelin, yıllardır çocuklarının akıbeti için alanlarda olan, sizin her türlü saldırı ve hakaretinize maruz kalan tüm anneleri Meclis’te dinleyelim. Meclis’teki tüm siyasi partiler sorumluluk alsın ve acıları birlikte sonlandıralım.”

‘Timsah gözyaşlarıyla annelerin acılarını sömürüyorlar’
Açıklamada çözüm sürecinde hiçbir eve ateş düşmediği, annelerin çocuklarının geri döneceği umudu taşıdığı ifade edildi ve şunlar söylendi:

“Çözüm sürecinde çocuklarımız ölmüyordu. Hiçbir eve ateş düşmüyordu. Anneler çocuklarının geri döneceği umuduna sahipti. Bizler de. İşte bu süreci savaş oyunlarıyla kim bozduysa, çocuklarımızın kaybolmasının ve yaşamını yitirmesinin sorumlusu da onlardır. ‘Kürt sorunu yoktur’ diyen, anaların duygularını ve acılarını sömürmek için timsah gözyaşı döken AKP Genel Başkanıdır.”







Aşırı sıcaklar Fransa’da 1435 can aldı
Sıcaklıkların rekor seviyeye ulaştığı bu yaz, Fransa’da, 1435 kişi hayatını kaybetti. Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, haziran ve temmuz aylarında aşırı sıcaklardan ölenlerin yarısının 75 yaşın üstünde olduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183