Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Nasıl Cevap Verdi kent yaşam gazetesi

Bu haber kez okundu.

Gürer: “Sosyal güvenlik amacına uygun kullanılmalıdır”

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sosyal güvenlik uygulamalarının işleyişi ve uygulamalarda yaşanan sorunların çok yönlü araştırılması, sosyal güvenlik uygulamalarının yarattığı olumsuz yansımaların saptanması ve gerekli önlemlerin alınarak bir an önce uygulamaya geçilmesi için TBMM Başkanlığına
Meclis Araştırma Önergesini sundu. Gürer, “Amacına uygun kullanılan sosyal güvenlik uygulamaları, toplumsal farklılaşma ya da insani sorunlarda oluşan sıkıntıların çözümünün anahtarıdır” dedi.

“SOSYAL GÜVENLİK İNSANİ SORUNLARIN ANAHTARIDIR”

Sosyal güvenliğin temel bir insan hakkı olduğunu, ülkelerin gelişmişliğini artıracak ve toplumsal sorunların aşılmasını sağlayacak uygulamaların yolunu açtığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sosyal güvenlik, toplumsal farklılaşma ya da insani sorunlarda oluşan sıkıntıların çözümünün de anahtarıdır. Sosyal güvenlik yasayla kurulan, bir dereceye kadar gelir güvenliği sağlayan, genelde ihtiyaç sahiplerini sahiplenen bir uygulamanın genel tanımıdır” dedi.

“SOSYAL GÜVENLİK, İNSAN HAKLARININ TEMEL GÜVENCESİDİR


Sosyal Güvenliğin insan haklarının temel ilkesi olarak görüldüğünü, sosyal güvenlik mevzuatının ülkelere göre değişkenlik gösterdiğini ve ülkelerin gelişmişliğinin sosyal güvenlik uygulamalarının insanı odak alarak amaca uygun kullanımla mümkün olacağını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “20 yüzyılın en anlamlı politikalarından biri hiç şüphesiz sosyal politikalarda sağlanan gelişmelerdir. Sosyal Güvenlik farklı kesimleri ele alarak onların daha iyi koşullarda yaşamını önceler. Engelliler, yaşlılar ve çocuklar bu bağlamda öne çıkan sorunsal başlıklardır. Hayatta kalma, iş görmemezlik, iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ya da çocuk yetiştirme durumlarıyla karşı karşıya kalınan sorunlarda, sosyal güvenliğin önemi daha da artmaktadır.

Sosyal Güvenlik sistemlerinin toplum için sosyal önemi yanında, uygulamalardaki durumlarında irdelenmesi ve bu bağlamda var olan sorunların aşılması önemlidir. Ülkemizde sosyal sigorta programları ve sosyal yardım programları kamu eliyle sağlanan düzenlemeler olduğu gibi belediyeler ve bazı kitle örgütleri eli ile de sürdürülmektedir.

Sosyal güvenlik uygulamalarında yaşanan sorunlar bir bütünlük ile ele alınmalıdır. Bu bağlamda ülkemizde sosyal güvenlik ile ilgili sürdürülen uygulamaların tümünün araştırılması ve sorunların değerlendirilmesi için meclis araştırması ile konunun irdelenmesi, geleceğe dönük yararlı uygulamaların yolunu açacaktır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183