Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Demirtaş: Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Çoğunluk olarak bir aradayız. Bu ülkede barış isteyenler olarak çoğunluktayız. Bu acıyı yürekten paylaşanların sayısı Türkiye’nin dört bir yanında savaş isteyenlerden daha çok. Bu bizi mutlu etti” dedi.

“BU ÜLKEDE BARIŞ İSTEYENLER OLARAK ÇOĞUNLUKTAYIZ”

Türkiye’de olaylara sevinenlerin olduğunu kaydeden Demirtaş, şunları kaydetti:

“Çoğunluk olarak bir aradayız. Bu ülkede barış isteyenler olarak çoğunluktayız. Bu acıyı yürekten paylaşanların sayısı Türkiye’nin dört bir yanında savaş isteyenlerden daha çok. Bu bizi mutlu etti. IŞİD gibi düşünen, aynı IŞİD gibi barbarca, vahşice katliama inanan kişilerin olduğunu, siyasi anlayışların olduğunu gördük. ‘IŞİD, PYD’den, HDP’den daha iyidir’ diyenler oradaki katliama yönelik ‘elinize sağlık’ mesajları yayınlayanlar oldu. Onlar bu ülkede yeryüzünde insanlık adına insanlık onurundan ve hasiyetinden nasibini almamış olanlardır. Biz yüzümüzü aydınlık insanlarına, biz yüzümüzü barış tan yana olan insanlara döneceğiz. Elbette ki, bu saldırı partimizin, gençlerimizin karşı karşıya kaldığı ilk saldırı değil. Yakın tarihimiz bize şunu bir kez daha gösterdi ki; içinde devlet parmağı olan devleti içinden güç alarak, devletin içinden destek alarak gerçekleştirilen hiçbir katliamın arkasındakiler ortaya çıkarılmadı. Yakın tarihimiz bunun sayısız örnekleriyle doludur.”

Diyarbakır mitingi tutuklusunun katliamcısının tutuklu olduğunu söyleyen Demirtaş, kimden destek aldığının, kimden yardım aldığının ortaya çıkarılmasının yarım günlük iş olduğunu belirtti. Demirtaş, Mersin ve Adana il binalarına yapılan saldırganın ortada olmadığını ifade ederek, Uludere katliamının saldırganlarının ortaya çıkarılmadığını aktardı. Demirtaş, şunları kaydetti:

“Şimdi bize bir ardada olalım’ bütün teröre karşı birlikte karşı çıkalım’ diyenler, bir arada olalım ama devleti siz yönetiyorsunuz. Mağdur olan hep halk, biz. İşlenen bütün bu suçların faillerini ortaya çıkarın. Önce işlediğiniz suçların hesabını verin. İktidar olduğunuz dönem boyunca işlenen katliamların hesabının verin. Yine beraber oluruz. Ama kusura bakmayın. Bütün suçlarınıza bizi ortak edecek şekilde yaptığınız çağrıları anlamlı görmüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183