Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Bozulan Anlaşmanın Altında AKP'li Siyasiler Mi Var?

Azerbaycan merkezli KDY Lojistik firmasının sahibi Karadenizli işadamı Yakup Sağlam ve Azerbaycanlı ortağı Galip Memedov, AKP’li oldukları iddia edilen bürokrat, siyasetçi ve iş adamlarının TCDD ile yaptıkları anlaşmaya el attığını ve anlaşmayı iptal ettirdiklerini ileri sürdü.

RUSYA’YA YAŞ MEYVE VE SEBZE GÖTÜRÜYOR

Rusya’nın narenciye ürünlerine uyguladığı ambargoyu kaldırmasının ardından Adana, Mersin ve Antalya’dan Azerbeycan’a trenle taşıyan firmalardan biri olan KDY Lojistik geçtiğimiz yıl TCDD ile bir sözleşme imzaladı ve sözleşmeye göre giden ürünün kapladığı her vagon için TCDD’ye belli bir ücret ödedi. 

Türkiye Rusya’nın kaldırdığı ambargonun sonrası yaş meyve-sebze ihracatında önemli artışlar yaşadı. KDY Lojistik’te TCDD’de bu güne kadar 500 bin dolar para harcayarak ülke ekonomisine can kattı. 

Ancak bir kaç ay önce TCDD Lojistik Daire Başkanı Mehmet Altınsoy tarafından telefonla arandığını söyleyen KDY Lojistik’in sahibi Yakup Sağlam, her şeyin o telefondan sonra değiştiğini söyledi.

FATİH ERDOĞAN’IN PASİFİK İNŞAATI DEVREDE

Firma sahibi Sağlam bundan sonraki süreci şöyle anlattı:

“Mehmet Bey beni acilen Ankara’ya davet edince ister istemez sebebini merak ettim. ‘Gel seni devletle tanıştıracağım! Bu işleri artık Sayın Cumhurbaşkanı’nın amcasının oğlu Fatih Erdoğan’ın firması Pasifik İnşaat yapacak. Bizimle çalışmaya devam etmek istiyorsanız onlarla anlaşmanız gerekiyor!’ dedi. Sonra da İslam Şahbandarov isimli bir zatın ismini ve telefonunu verdi. Söylediğine göre TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’un danışmanıymış.” 

Bu durumu Azerbaycan’daki ortağı Galip Memedov’la paylaştığını söyleyen Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her şey bir yana, Şahbandarov bir Türk olmadığı için çok garibimize gitmişti. Şirketimizin merkezi Bakü’de olduğu ve Azerbaycan’da önemli bir firma olduğumuz için Azerbaycan’daki bazı kurumlar da mevzuya dâhil oldu. Bize bu kişiyle görüşmemizin sakıncalı olduğunu bildirdiler.

FATİH ERDOĞAN’DAN TEKLİF

Ardından ortağımla birlikte Fatih Erdoğan’ın daveti (!) üzerine Ankara’da Next Level isimli bir AVM’de buluştuk. Bu arada Fatih Erdoğan’ın Tayyip Bey’le bir akrabalık bağının bulunmadığını, sadece Rizeli bir hemşehrisi ve soy isim benzerliği olduğunu, ancak Ak Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi olduğunu öğrendik. ‘Benimle nasıl çalışacaksınız?’ sorusuyla sohbete giren Fatih Erdoğan, bu işe 3 milyar dolar yatırım yaptıklarını savunarak, eğer devam etmek istiyorsak kendileriyle anlaşmak zorunda olduğumuza bizi ikna etmeye çalıştı! Ancak devlete ödediğimiz bedelden daha uygun bir teklif sunmasına rağmen bu tarz bir dayatmaya ve yapılanmaya karşı olduğumuz için reddettik.”

‘CİMER’E ŞİKAYET ETTİK’

Bu görüşmenin ardından Mehmet Altınsoy’un kendilerine, “Fatih Bey’le anlaşmamışsınız!” diye kızgın bir tavırla sitem ettiğini savunan Sağlam, kirasını ödedikleri halde Rusya’ya gönderilmek üzere yüklenen sebze-meyvelerin apar topar boşaltılarak vagonların geri alındığını, soğutma için kullanılan jeneratörlerin söküldüğünü ve sözleşmelerinin TCDD tarafından tek taraflı olarak feshedildiğini ileri sürdü.

‘ARKADAKİ GÜÇ BİLAL ERDOĞAN DEDİLER’

Firma bu yaşananların ardından önce Adalet Bakanlığı’na, ardından da CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvurarak şikayette bulundu.

Firma sahibi Sağlam, TCDD Daire Başkanı Mehmet Altınsoy’un, şikayetlerinin ardından kendilerine bir kez daha ulaştığını ve “Bizi CİMER’e şikayet ettiniz de ne oldu!” dediğini iddia etti. Sağlam, “Mehmet Bey arkalarındaki gücün Bilal Erdoğan olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

AZERBEYCAN’LA OLAN İLİŞKİLERE ZARAR VEREBİLİR

Yaşanan gelişmelerin ardından yaklaşık 2 milyon dolar zarar ettiklerini vurgulayan Yakup Sağlam, sürecin Azerbaycan’da da kaygıyla takip edildiğini ve Türk- Azerbaycan ilişkilerinin zarar görmesinden endişe ettiğini belirtti.

TCDD aracılığıyla Erdoğan isminin kullanılması ve her adımda farklı bir Erdoğan’la karşılaşılması akıllara farklı sorular getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Erdoğan” ismi ile şirketlere ambargo uygulanmasına nasıl bakacağı da merak konusu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183