Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Sultangazi'de Koronavirüs Tedbirleri

 Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan, koronavirüs adlı hastalığa neden CoVid-19 adlı virüs, tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Virüsün bulaştığı insan sayısı 100 bini geçerken Türkiye'de de ilk vaka görüldü.


Sultangazi Belediyesi, koronavirüse karşı tedbirleri üst seviyeye çıkardı. Öncelikle belediye hizmet binasına el hijyeninin sağlanması için antiseptik dezenfektan makineler yerleştirildi. Sultangazi Belediye Hizmet Binası'nın yanı sıra mahalle hizmet tesisleri, Nikah ve Düğün Sarayı, bilim merkezi, gençlik merkezleri, kütüphaneler, Sultangazi Eğitim Destek Akademisi (SEDA) birimleri, spor merkezleri, çok amaçlı salonlar ile birlikte toplam 28 hizmet binasında dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Ayrıca Kaymakamlık Hizmet Binası, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Muhtarlıklar ve tüm kamu hizmet binalarında dezenfekte çalışmaları yapıldı. Belediye servis araçları, özel kıyafetli ekipler tarafından dezenfekte edildi. Kalabalığın yoğun olduğu 60 cami ve 93 okulda da çalışmalar devam ediyor.




Koronavirüsle ilgili farkındalığı artırmak için belediye tarafından el broşürü de oluşturuldu. Hastalığın belirtileri ve korunma yöntemleri gibi hayati önem taşıyan bilgileri içeren el broşürü, kalabalığın olduğu noktalarda dağıtılıyor.

Koronavirüs Bilgilendirme Semineri

Hastalıkla ilgili halkı bilinçlendirmek ve korunma yöntemlerini anlatmak adına Koronavirüs Bilgilendirme Semineri Düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere ilgi yoğundu.



Koronavirüsle ilgili bilgi veren sağlık görevlisi, hastalığın öksürük, hapşırma, öpüşme ve el sıkışma sonucunda damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaştığının altını çizdi. Koronavirüsten korunmanın ilk yolunun hijyenden geçtiği belirtilirken, ellerin en az 20 saniye boyunca yıkanması, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılması gerektiği belirtildi. Kapalı alanların sürekli havalandırılması, kalabalık ortamlardan uzak durulması ve bağışıklık sistemini güçlendirici yiyeceklerin tüketilmesi önerildi. Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gibi belirtiler gösteren bireylerin en kısa sürede hastaneye gitmesi uyarısı yapıldı. Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkılmaması gerektiği, çıkılması durumunda yurt dışından gelen bireylerin en az 14 gün evden dışarı çıkmamaları gerektiğinin de altı çizildi.



Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, halkın endişelenmemesi gerektiğini vurguladı. Başkan Dursun, "Tedbirlerimizi aldık, komşularımız merak etmesin. Ekiplerimiz, kalabalığın yoğun olduğu noktalarda dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımız mutlaka Sağlık Bakanlığı'nın duyurularını takip etsin. Koronavirüsle ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli konu hijyen. Halkımızın duyarlı davranıp, korunma yöntemlerini uygulamasını rica ediyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183