Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Sağlıksız karaciğerin belirtileri nelerdir?
 Kaşıntı
Vücudunun çok sık kaşındığından şikayet edenlerin karaciğer muayenesinden geçmesinde fayda vardır. Çünkü bu kaşıntıların nedeni karaciğerde yaşanan bir rahatsızlık olabilir. Karaciğer zarar gördüğü zaman bu safra kesesine de etki eder. Safra kanalında yaşanan tıkanıklıkta kan akışını etkilediğinden dolayı vücut sık aralıklarla kaşınabilir.

Karın Ağrısı / Kabızlık


Yemek yenilmesinden sonra hissedilen şişkinliğin sebebi ise karaciğerdeki yağlanmaya bağlı olarak gelişen genişleme olabilir.

Aldığınız Kiloların Bir Nedeni Yoksa
Kola, cips, pizza, patates kızartması ve diğer fast – food beslenme tarzları modern yaşamın kaçamakları arasında olsa da bu tür beslenme tarzı oldukça sağlıksızdır. Bu tür beslenme tarzının kaçamaktan çıkıp da zamanla alışkanlık haline dönüşmesi ise sağlığı ciddi şekilde tehdit etmektedir. Sağlıksız bir karaciğer yediğimiz besinleri parçalayamadığı gibi yağları da yakamaz. Bu da durduk yere kilo alımı demektir.

Sürekli Yorgunluk Hissi


Karaciğerin vücuttaki önemli görevlerinden biriside toksinlerin dışarı atılması ve enerji üretmektir. Sağlıksız bir karaciğer ise bu görevlerini yerine getiremez. Zamanla toksinlerle kaplanan karaciğer, beynin sağlıklı çalışmasını engellediği gibi konsantre olmakta zorluk yaşanır.Kendimizi zaman zaman yorgun hissetsek de bu yorgunluk kronik hale dönüşmüşse mutlaka bir hekim muayenesinden geçmelidir.

Vücudun Derhal Morarması ve Kanaması 

Karaciğerin sağlıksız olduğunun en önemli belirtilerinden biriside bir yere çarpıldığı anda vücudun morarması ya da hızlı kanama olmasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183