Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Sağlık raporu ve tahlil sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

   Sağlık hizmetlerinin ifasında hastalıklara ait doğru tanı ve teşhis konulması yapılacak kan, idrar, gaita gibi testlere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Ayrıca hastalar hakkında hastalığın durumuna göre sağlık raporları tanzim edilmekte bu raporlar sonraki aşamalarda yapılacak muayenelerde ve kullanılacak ilaçların temin edilmesinde doktorlara yol gösterici olmaktadır.

Kendilerine yazılan sağlık raporlarının içeriğine ulaşmak isteyen vatandaşlar ile herhangi bir aile hekiminde ya da hastanede tahlil veren kimseler bu tahlillere ilişkin sonuçları e-Devlet sistemi başta olmak üzere internet üzerinden görebilmektedir. Devlet hastanesi tahlil sonuçları, sağlık ocağı tahlil sonuçları, verilen ilaçlar, hastalığa dair konulan tanılar e-Nabız sistemi üzerinden görüntülenerek hastalara yol gösterici olmakta ve sağlık hizmetlerinin sonuçlarının değerlendirmesi kolaylaşmaktadır.

Hastane ve Sağlık Ocaklarında Yazılan Sağlık Raporları Nereden Görüntülenir?

Aile hekimleri ve hastanelerde hizmet veren doktorlar, ehliyet ve pasaport başvurularında istenilen sağlık raporlarının hazırlanması konuları başta olmak üzere süreli olarak kullanılan ilaçların temin edilmesinde verdikleri raporlara sağlık hizmetlerinde vatandaşlara yardımcı olmaktadır. Verilen bu sağlık raporlarının geçerlilik süresi, rapor sonucunda teşhis konulan hastalık gibi güncel ve geçmiş dönemlere dair sağlık raporu sorgulama işlemleri e-Devlet hizmetlerinden olan e-Nabız uygulaması ile kolayca görüntülenebilmektedir.

E-Devlet sistemine kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile birlikte giriş yapıldıktan sonra E-Nabız uygulaması ana ekranında bulunan “Raporlarım” bölümüne girerek;

Güncel ve geçmiş dönem sağlık raporu bilgilerine,
Rapor tarihi ve rapor numarasına,
Rapor başlangıç ve bitiş tarihlerine,
Doktor tarafından teşhisi konulan hastalıklara,
Raporun hangi amaçla hazırlandığına ulaşabilirsiniz.
Sağlık raporu bilgileri ile tanısı konulan hastalığın tedavisine yönelik farklı uzman doktorlara muayene olabilir ve sağlık hizmetlerinden yararlanma noktasında ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183