Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Maltepe, halk sağlığı için hizmette sınır tanımıyor

 Maltepe, halk sağlığı için hizmette sınır tanımıyor

Maltepe Belediyesi, öğrencilere “kötü alışkanlıklar ve şiddet” konusunda seminer ve kadınlara elle meme muayenesi konusunda eğitim verirken, öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce, Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Vasfi Rıza Zobu İlkokulu’ndaki 4’üncü sınıf öğrencilerine “Kötü alışkanlıklar ve şiddet” semineri verildi. Ayrıca Fındıklı Mahallesi Mürüvvet Hanım İlköğretim Okulu’nda, meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlenirken, öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.

“DÜZENLİ YAŞAMALIYIZ”

Bilgilendirme toplantıları kapsamında ilk olarak Vasfi Rıza Zobu İlkokulu’nda 4’üncü sınıf öğrencilerine “Kötü alışkanlıklar ve şiddet” semineri verildi. Seminere Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Dr. Şenol Karasu, Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Hemşire Ferhan Turan, Maltepe Belediye Meclisi Üyesi Adile Çınar katıldı. Hemşire Ferhan Turan tarafından verilen seminerde doğru, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekilerek “Hazır gıda ürünleri bizi doyurabilir, enerji verebilir ama sağlıklı beslemez. Öğün atlamamalıyız. Düzenli kahvaltı yapma alışkanlığını edinmeliyiz. Tanımadığımız kişilerden, dışarıdan, güvenmediğimiz yerlerden yiyecek-içecek almamalıyız.” denildi.

SEMİNER SONRASI ÖĞRENCİLERE HEDİYE

Seminerde, düzenli yaşamayı alışkanlık haline getirmek için yapılması gerekenleri sıralayan Turan,  “Vücut temizliğine dikkat etmeliyiz. Haftada en az iki kez banyo yapmalıyız. Dişlerimizi her gün iki kez fırçalamalıyız. Bulunduğumuz yerleri temiz ve dikkatli kullanmalıyız. Çevre kurallarına uymalı ve çevremizi temiz tutmalıyız. Zamanı doğru kullanmalıyız. Planlı ve programlı olmalı, ödev ve sorumlulukları ertelememeliyiz. Karşımızdakini sakince dinlemeli, saygı, sevgi ve hoşgörülü davranmalı, kendimize yapılmasını istemediğimiz davranışları başkasına yapmamalıyız. Sağlıklı ve mutlu olmak bizim elimizde. Başarılı olmak için çaba sarf etmeliyiz. En güvenilir limanlarımızın anne- baba ve öğretmenlerimiz olduğunu unutmamalıyız.” dedi. Seminer sırasında sorulan soruları doğru bilen bir öğrenciye seminerin bitiminde “Kabartmalı Dünya Atlası”, bir diğer öğrenciye de “İngilizce-Türkçe Görsel Hafıza Teknikleri” kitabı hediye edildi. Ayrıca, öğrencilerin okuma alışkanlığı edinmeleri için tüm öğrencilere Türkçe-İngilizce hikâye kitabı da verildi.

KADINLAR DA BİLGİLENDİRİLDİ

Son olarak Fındıklı Mahallesi Mürüvvet Hanım İlköğretim Okulu’nda, meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlenirken, öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183