Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Esencan Hastanesi Engelli Bireylerin Yanında Oldu

 Esencan Hastanesi ve Esendent Diş Sağlığı Merkezi ‘’Bir Engel De Diş Olmasın’’ sloganıyla yola çıkarak, Türkiye’de bir ilk olan sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. 4 ay süren proje kapsamında 102 engelli bireyin ağız ve diş tedavisi ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Engelli bireylere umut olan projenin son günü ise yapılan etkinlikle kutlandı. Sosyal sorumluluk projesi boyunca çekilen fotoğrafların hastane koridorlarını süslediği davette, projede emeği geçenlere teşekkür plaketleri sunuldu.  

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Engelli bireylerin diş konusunda yaşadığı sıkıntıların bu denli fazla olduğunu bilmiyorduk diyen Esencan Hastanesi Koordinatörü Ve Proje Sorumlusu Perihan Kanmaz, ‘’ Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de engelli bireyler toplumun büyük bir kısmını oluşturuyor. Son verilere göre ülkemizde 8 buçuk milyon engelli vatandaş yaşıyor. Yani her 9 kişiden biri kısıtlayıcı engelliliğe sahip. Türkiye’de bir ilk olan ‘’Bir Engel De Diş Olmasın’’ sosyal sorumluluk projesiyle engelli bireylerin ağız ve diş tedavisini gerçekleştirdik. Onların hayatına dokunmak istedik. Özür bakışlarımızda, engeller ise düşüncelerimizdedir. Umarız ki bir engelin kaldırıcısı da bu sosyal projesi olur. Unutmayalım ki duymak istemeyen kadar kötü sağır yoktur. Bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz" dedi.




HAYATIMIZIN EN MUTLU GÜNLERİNİ YAŞADIK

Bu projeyi hazırlarken şanslı olduklarını ve her işlerinin rast gittiğini belirten Esencan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taşkın Yenidünya, ‘’Tabi engelli bireylerimiz için uyguladığımız bu tedaviler uzmanlık gerektiren şeyler. İyilik yapalım derken bir takım negatifliklere de yol açmak mümkün. Çok iyi bir ekip çalışması gerekiyor. 4 ay içerisinde projeyi başladık ve bitirdik. Tedaviler sonuçlandıktan sonra herkes çok mutlu oldu, herhangi bir sorunda yaşamadık. Tabi şundan da bahsetmem gerekiyor. Bu 4 aylık tedavilerin sürdüğü sürece arkadaşlarımızla dönem dönem konuşmalarımız oldu. Ve ben hepsinden genel olarak şunu duydum, ‘’Biz hayatımızda yaşadığımız en mutlu günleri yaşıyoruz. Biz sevgiyi öğrendik, sevgiyi hatırladık.’’ Hen uğraştıkları, tedavi ettikleri insanlarla ilgili onların sevgileri hemde dayanışmanın ve bir şey yapmanın oluşturduğu bir sevgi ortaya çıktı’’ diye konuştu.

TEDAVİ SÜRESİNCE BİRAZ TIRSTIM

Bu projeden faydalanan bir öğrenci olan İlknur, ‘’ 6 yaşında Lösemi geçirdim ve hastanede yattım. Saçlarım döküldü. Bir tedavi süreci geçirerek hastalığımı atlattım. Saçlarımı tekrar uzattım. Doktor ve asistanlar burada bana saygı gösterdi. Dişlerimi yaptılar. Tedaviye gireceğim zaman biraz tırstım. Ama sonra güzel geçti. Şimdi dişlerime iyi bakarak, güzelce fırçalıyorum. Bir daha aynı zorluğu yaşamak istemiyorum’’ diye söyledi.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183