Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Zeytinburnu, En Çok Atık Pil Toplayan 3’üncü Belediye Oldu

 Topluma çevre bilincini aşılamak, çevreye olan duyarlılığı artırmak, atıkları geri dönüşüme kazandırmak ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermek amacıyla Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından her yıl düzenlenen İstanbul İlçe Belediyeleri Arası Atık Pil Toplama Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 15 Kasım 2016 - 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında yürütülen yarışma sonuçlarına göre Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 4 ton 621 kilo atık pil ile 39 İstanbul ilçe belediyeleri arasından kişi başı en çok atık pil toplayan 3’üncü belediye olmayı başardı. Yarışmada 595 kilo ile Adalar Belediyesi 1’inci, 4 ton 557 kilo ile Silivri Belediyesi 2’nci oldu.


Kişi başı dışında ilçe bazında en çok atık pil toplayan ilk 3 belediye ise 8 ton 810 kilo ile Pendik Belediyesi 1’inci, 8 ton 479 kilo ile Ataşehir Belediyesi 2’nci, 6 ton 927 kilo ile Kadıköy Belediyesi 3’üncü oldu.


KAZANANLARA YURT DIŞI GEZİSİ

Yarışma sonunda ilçe belediye yetkilileri TAP Derneği tarafından düzenlenen programla 02-06 Ekim 2017 tarihleri arasında, İspanya’nın Madrid şehrinde bulunan, atık pillerin toplanması konusunda yetkili ECOPİLAS firmasını ziyaret ederek firmanın tesislerini gezip tesis hakkında bilgi alacak. Firmaya ait atık pil toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerini inceleyecek olan Türk ekibi, aynı zamanda Madrid Belediyesi’nde uygulanmakta olan ambalaj atıklarının toplanması konusunda da uygulamalı bilgiler alacak.

Zeytinburnu Belediyesi, 2016 yılında 7 ton 261 kilo ile kişi başı en çok atık pil toplayan 1’inci belediye olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183