Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Zeybekçi’den TOGED ziyareti

 Türk oyun sektörüne yön veren Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği’ne (TOGED) gerçekleştirdiği ziyareti sırasında ODTÜ Teknokent’te bulunan Panteon firmasının, Kristal Piksel Oyun Ödüllerinde “Yılın Oyunu”, “En İyi Oyun Tasarımı” ve “İşitsel Sanat” dallarında ödül kazanan “MoBu” oyununu oynadı. Panteon firması tarafından 2015 yılında geliştirilen MoBu, Apple tarafından 129 ülkede “Editörün Seçimi” olarak yayınlandı ve 3 milyondan fazla oyuncuya ulaştı. MoBu, ayrıca, 2015 Kristal Piksel Oyun Ödüllerinde “Yılın Oyunu”, “En İyi Oyun Tasarımı” ve “İşitsel Sanat” dallarında ödül kazandı.



‘İLK DEFA OYNUYORUM’

Maymunların bir yandan muz toplarken bir yandan da düşmemeye çalıştığı oyunu oynarken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin maymunlara attırdığı taklalar neşeli anlar oluşturdu. Nihat Zeybekçi’nin oyunda ki başarılı performansının ardından basın mensuplarından gelen "Hazırlıklı mı geldiniz?" sorusu üzerine Zeybekci, "Hayır ilk defa oynuyorum yeminle" dedi.

500 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği’ne (TOGED) gerçekleştirdiği ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Zeybekçi “Sadece oyun yazılımdan 2016'nın ihracat rakamları 500 milyon dolar. 2017 yılında biz kendilerinden daha üst seviyede bir performans sergiliyoruz. Ekonomi Bakanlığı olarak kendilerine birçok alanda da destek veriyoruz. Bir oyunla 100 milyon dolar ihracat yapan bir şirketin binlerce insan istihdam etmek yerine küçük bir grupla bir yıllık performansı çerçevesinde inanılmaz bir katma değeri üretilmiş oluyor” dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin MoBu oyununu oynamasından duydukları memnuniyeti dile getiren Panteon firmasının Kurucu Ortaklarından Ufuk Şahin ise “Sayın Bakanımızın bugün ki ziyareti ve oyunlarımızı denemiş olması bizler için gurur verici” diye konuştu.


Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183