Öne Çıkanlar ibb Galatasaray FENERBAHÇE İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı

Bu haber kez okundu.

‘Yerel yönetimlerde Bağcılar Modeli oluştu’

 Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Akademisi'nde yaptığı konuşmada iyi yönetişimi Bağcılar’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu alanda, Halk Meclisleri, Gönüllü Meclisler, Halk Görüşü Günleri, İstişare Toplantıları ile Muhtarlarla Aylık Toplantıları’nı başarıyla sürdürüyoruz. Şu an yerel yönetimlerde Bağcılar Modeli oluştu” dedi.


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye’nin Orta Doğu ve İslâm ülkeleri içerisinde yerel yönetim sisteminin en gelişmiş ülkesi olduğunu ifade etti. Çağırıcı, “Demokrasinin üç temel özelliği; temsil, katılım ve denetimdir. Bu üç unsur ne kadar kuvvetlenir ve etkin hale gelirse, ideal demokrasi ölçütlerine ulaşmamız da o denli mümkün olacaktır.” diye konuştu. 



Başkan Çağırıcı, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu’nca 7.si düzenlenen "Yerel Yönetimler Akademisi" programında Bağcılar’da hizmete sunulan ve uluslararası toplantılarda örnek gösterilen projeleri anlattı. Devlet ve kurumların, yetki ile sorumluluklarını halkla paylaşmak zorunda olduklarına vurgu yapan Çağırıcı, bunun için öncelikle şeffaf ve hesap verebilir olmaları gerektiğini söyledi.  Yönetişim anlayışının iki çıkış noktası olduğunu da vurgulayan Çağırıcı, şöyle konuştu: “Birincisi, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatindeki ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu ikincisi de Fatih Sultan Mehmet Han’ın, ‘Hüner bir şehir inşa etmektir; bu da yetmez, şehirde yaşayanları mutlu etmektir.’ düsturu.” dedi.



‘’24 YILI GERİDE BIRAKTIK”

Bağcılar Belediyesi olarak hizmet yolculuğunda 24 yılı geride bıraktıklarını da belirten Çağırıcı, hemşehrilerinin talebi ve ilçedeki ihtiyaçlarındaki değişimlere ayak uydurduklarını anlattı. Çağırıcı, sosyal belediyecilik, proaktif belediyecilik, akıllı belediyecilik, sürdürebilir belediyecilik ve girişimci belediyecilik anlayışları ile öncü bir belediye olduklarını kaydetti. Çağırıcı, “Şu an, Yerel Yönetimlerde Bağcılar Modeli, diye bir model oluştu. Aldığımız ödüller de hizmet kalitemizin tescili oldu.” dedi.


Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ile Hatay'ın Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183