Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Perakendeciler Derneği

Bu haber kez okundu.

Yenikapı’da Tarihi Miting

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde ilk konuşmayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. 23 dakika konuşan Bahçeli’nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuştu. Son olarak kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi.



BAHÇELİ: KUTUPLAŞMAYI BIÇAK GİBİ KESMELİYİZ



5 milyona yakın kişinin katıldığı mitingte, demokrasi ve laiklik mesajları verildi. Bahçeli konuşmasında, “Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye 'vur' emri verdi. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı. Türkiye tek yürek olduğunu göstermiştir. Ayrımız, gayrımız yoktur. Müştereklerimiz, farklılıklarımızdan daha çoktur. Birliğimizi kıskançlıkla kararlılıkla korumalıyız. Kutuplaşma ve cepheleşmeleri bıçak gibi kesmeliyiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR



Bahçeli’nin ardından konuşma yapan ve hazırladığı 12 maddelik Yenikapı Manifestosu’nu okuyan Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi. “Parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin liderleri ve milletvekilleri darbeye karşı açık net bir tavır koymuşlardır. Darbeye karşı demokrasi bildirgesini hep birlikte imzalamışlardır. Gönlüm ister ki bu güzel mitinge, beraberliğe eşlik etmek için sadece parlamentoda değil, dışındaki genel başkanlar da burada olsaydı. Çünkü, Gazi Mustafa Kemal şunu söylüyor, Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"

AKAR: HAİNLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR



Kürsüde söz alan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin, “15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte TSK'ya sızmış bir kısım illegal çete üyesi, terörist hain FETÖ tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve TSK'nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir. Bu rezaleti yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BU MUHTEŞEM TABLO İÇİN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM



Başbakan Binali Yıldırım da kalabalığa "16 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan ayrılırken ne kadar umutluysa milletimiz bugün o kadar umutludur. 6 Ekim 1923'te geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar coşkuluysa bugün de o kadar coşkuludur" diye seslendi. Yıldırım, “AK Partili kardeşlerim CHP'li kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim her kesimden değerli vatandaşlarım, bu muhteşem tabloyu bize yaşattığınız için bizi buraya getirdiğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

ERDOĞAN: BU GÖRÜNTÜ DÜŞMANLARIMIZI KAHREDİYOR


Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında, "O gece adeta ölümü öldürerek sokakları dolduranlar arasında şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar isimlerini tarihe yazdırdılar. Verdiğimiz şu görüntü var ya, işte bu görüntü inanın bana, ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Çanakkale'de hangi iradeyle kanını akıttıysa, 15 Temmuz'da da aynı iradeyle FETÖ'yü, darbecileri geri püskürttük. 15 Temmuz dostlarımıza bu ülkenin sadece diplomatik saldırılara değil, askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, rayından çıkmayacağını göstermiştir” şeklinde konuştu.

Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183