Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Yayla Mahallesi’nin Tek Yeşil Alanı Feriköy Mezarlığı

 ŞİŞLİ- Şişli’de bulunan ve yaklaşık 12.000 nüfusa sahip Yayla Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledik. Ağırlıklı olarak Ordu Mesudiyeli’lerin ikamet ettiği mahallede sırasıyla Sivas, Erzincan ve diğer doğu illerinden vatandaşlar yaşıyor. Mahallede çarpık kentleşme sonucu yeşil alan neredeyse hiç yok. Feriköy Mezarlığı’nın tek yeşil alan olarak kaldığı mahallenin bazı sokaklarına itfaiye ve ambulans giremiyor. Daha önce gecekonduların ağırlıkta olduğu mahallenin yüzde seksen imar sorunu çözülmüş ancak geriye kalan yüzde 20’lik bölümde yaşayan vatandaşların mağduriyeti sürüyor. 

Tapu harçlarının yüksek olması dolayısıyla evlerini yenileyemeyen vatandaşlar bu konuda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün kendilerine yardımcı olmasını istiyor. Mahallede ayrıca bir otopark yok. Halk yeni yapılan binalara otopark şartı konulmamasına tepkili. Zaman zaman logarların tıkandığı ve yağmur suyu kanallarının yapılması istenen mahallede, Yayla Mahallesi Camii’nin alt kısımlarının su alması tehlikeye davetiye çıkarmakta.

İşte Yayla Mahallesi sakinlerinin yaşadığı sıkıntılar...

Tahir Özkara (Mahalle Sakini ); Mahallemizin en önemli sorunu Feriköy Mezarlığı’nın güvenlik sorunudur.  Çevre mahalleden çocuklar gelip burada gece saatlerinde uyuşturucu kullanıyor. Tek yeşil alanımız mezarlık. Çocuklarımızın gidip zaman geçirebilecekleri bir yeşil alanımız yok.Yeni yapılan binaların hiç birinde otopark yok. Tüm kaldırımlarımız işgal altında. Yaşlı ağaçlarımız çok fazla ama bakım yapılmıyor. Yıkılma tehlikesi olan çok sayıda bina var. Denetim yok. Çocuklarımız çevre mahallelerdeki okullara gidiyor. Çocuk kreşi, sağlık ocağımız yok.

 Nebiye Toksoy ( Mahalle Esnafı ); Ev hanımıydım. Çalışmak için bir girişimde bulundum. Hiç kimseden destek almadan işyerimi kurdum. Belediye Başkanımız Hayri İnönü’yü görmek ve ona yaşadığımız sıkıntıları anlatmak isterdim.  

Aysun Türker (Mahalle Sakini) ; Sokaklarda süpürgeci yok. Hayvan sahipleri hayvanlarının pisliğine sahip çıkmıyor. Bu konuda vatandaşların bilinçlendirilmesini istiyorum. Bir parkımız var, küçüçük. Zaten güvenip de çocuklarımızı götüremiyoruz. Mahallemizdeki spor salonunun ücretsiz olmasını isterdim. Kaldırım ve caddelerimiz çok bakımsız.

‘SOKAKLARIMIZ KULLANILMAZ HALDE’

Emrullah Görecek (Mahalle Sakini) ; Sokaklarımız kullanılamaz halde. Çevre düzenlemesi yok. Parkımıza kamera sistemi isterdik. Çocuklarımızın güvenliği yok. İSKİ’nin bulunduğu araziyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi park yapacak. Çok sevindik. Tapu harçları çok yüksek. Mahallemizde 3,5 kat yapılabiliyor. Bu yüzden evlerimizi yenileyemiyoruz. İki aile oturuyoruz. 200 bin TL harç istiyorlar. Nasıl verebilirim bu parayı?

Hatice Özdoğru (Mahalle Sakini) ; Mahallemizde yeşil alan hiç yok. İSKİ’nin yerine park yapacaklarmış. Onu bekliyoruz. Hayri Bey’den memnunum. Mahallemizde kreş yoktu, ben de çocuklarımı Paşa Mahallesi’ndeki kreşe götürdüm. Yine belediyenin tiyatro etkinliklerine çocuklarımı götürdüm. Maçka parkındaki etkinliklere katıldım. Çok beğendim. Büyük bir parkımız olmasını ve spor aletlerinin olmasını isterdim.

Aysu Karaka (Mahalle Sakini); Yollarımız çok kötü durumda. Kanalizasyonlar kokuyor. Sokak lambalarımızın çoğu yanmıyor. Kaldırımlarımız hiç yok. Yağmur yağdığında evimizi su basıyor. Son yağmurda evimizi su bastı hiç kimse ilgilenmedi. Muhtar bizi İSKİ’ye yönlendirdi. İSKİ de Beyaz Masa’ya ama yine gelen olmadı. Mahallenin bir genci olarak parkımızı kullanamıyoruz. Otopark sorunumuz var. Sokaklarımız çocuklarımız için hiç güvenli değil.  Selvi Sokak’a çöp konteynerı istiyorum. Talimhane Sokağı’na bağlanan ara sokaklarda çöp konteynerları yok.

‘NEFES ALAMIYORUZ’

Birol Can (Mahalle Esnafı ve sakini); Eski binalar yıkılıyor. Genel bir planlama yok. Çarpık kentleşme hat safhada. Üç kuruş para alacaklar diye binaları birbirine sokturuyorlar. Nefes alamıyoruz. Tek bir ağaç kalmadı. Bu duruma derhal el konulmasını istiyorum.

Yasin Altunbaş (Mahalle Sakini) ; Yayla Spor Kulübünde spor yapıyorum. Ulaşım sıkıntımız yok. Yollarımız ve kaldırımlarımız bozuk. Belediyemiz biraz daha ilgi gösterebilir. Spor Kulübümüzün spor sahası yok. Feriköy’den saha kiralıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi buraya park yapıyor. Keşke parkın içinde küçük bir halı saha olsa çok mutlu olurduk.

‘SIKINTILARIMIZ HAT SAFHADA’

Demirhan Bektaş (Yayla Mahallesi Muhtarı) ;Üç dönemdir muhtarlık yapıyorum.  Sıkıntılarımız hat safhada. Otopark sıkıntımız var. Çarpık yapılaşma almış başını gidiyor. Bina yapma izni verilirken otopark şartı konmuyor. Tek tek binaların değil parsel bazında dönüşümün olması ve iyi bir şehir planlaması yapılması lazım. İlçe ve İl belediyesi el ele vererek bu sorunu çözmeli. Sadece bizim mahallede değil Şişli’nin her yerinde kaldırımlar işgal altında. Hayri bey’den memnunuz. Duyarlı bir başkan. Yetişebildiği kadar sorunlarımızla ilgileniyor. Daha önce var olan derneğimizi spor kulübü yaptık. Oraya spor salonu yaptık. Tüm sokaklarımızın asfaltlanmasını istiyoruz. Her sokağımızda yağmur suyu kanalı yok. Çocuklarımız rahatça oynayabileceği, müreffeh sokakların olduğu bir mahalle isterdim.

Mehmet Çakır (Mahalle Berberi ); Herhangi bir sorunumuz yok.  Sokaklarımızın daha temiz olmasını isterdim. Gençlerin gidebileceği bir spor salonu olsa çok mutlu olurduk. Pazar günü Şişli’de berberler kapalı olsun istedik. Belediye’den denetim yapmasını istedik.

‘İMAR SORUNUMUZ VAR’

Ali Kurucu (Mahalle Sakini) ; Mahallemizin en önemli sorunlarından biri okul. Yeşil alan sorunumuz var. Burada ufak bir parkımız var ancak ihtiyacımızı karşılayacak nitelikte değil. Sokak aralarında çarpık kentleşme hat safhada. İmar sorunumuz var. Sokaklarımız çok dar. Araba girilemeyen sokaklar var. Çocuklarımız çevre mahallelerdeki okullara gidiyor. Mahallemizden Mecidiyeköy’e sadece sabah ve akşam saatlerinde bir sefer yapılıyor. İETT’nin daha fazla sefer koymasını isterdik.  Hayri bey çok çalışkan bir belediye başkanı ve halka biraz daha inmeli. Mahallemizde sağlık ocağımız yok.

Nurettin Avar (40 yıllık mahalle esnafı);

Memlekette adalet kalmadı. Dürüstlük istiyoruz. Hayri bey çok iyi bir belediye başkanı. Canım kadar sevdiğim dedenin torunu. Ben dürüst yönetici isterim. Hayri başkan izlediğim kadarıyla dürüst bir başkan, çalışmalarında başarılar dilerim.

‘TİNERCİLERDEN RAHATSIZIZ’

İsmail Değerli (Yayla Mahallesi Camii İmam Hatibi) ; Mahallemiz daha çok bina sahiplerinin aileleriyle birlikte yıllardan beri içiçe yaşadığı bir mahalle olduğu için burada herkes birbirini tanıyor. Son zamanlarda göçler biraz yapıyı değiştirdi ama olumsuz bir şey yok. Hacıhüsrev’e komşu olan mahallemize kimi zaman hırsızlık, kapkaç ve uyuşturucu olayları yansıyabiliyor ama mahallenin yerlisinde yaşanmıyor. Hayri bey’den memnunuz. İşimiz düştüğünde yapıyor. Belediyemiz temizlik konusunda destek sunuyor. Kubbedeki kurşunlamaların olduğu yerden akıntı var. Söz verdiler gelip bakacaklar, bekliyoruz. Yine aşağıda bir konferans salonumuz ve tuvaletlerimizi yenilediler. Ancak tinercilerden çok rahatsız oluyoruz. Tuvaletlere bir güvenlik koymak istiyoruz. Mahallemizde Anadolu kültürü hakim. Yine ibadethanemizin alt kısmına yağmur suyu akıyor. Gelip bakmalarını ve bu sorunumuza yardımcı olmalarını isterdim.

Mehmet Türkeş (Esnaf ve Mahalle Sakini) ; Yedi yıldır mahallede hem esnaflık yapıyorum hem oturuyorum. İSKİ’nin yerine büyük bir park yapıyorlar. Mahallemiz eskiden daha temizdi. Caddeler sokaklar sık sık yıkanırdı. Çöpler daha düzenli toplanır, süpürgeciler sürekli çalışırdı. Ama artık yok. Ben vergisini, çalışanlarının sigortasını ödeyen bir esnafım. Beni denetledikleri kadar karşımda pilav arabasında açık gıda satan adamı kimse denetlemiyor. Bu çelişki değil mi? Denetleme varsa herkes için olmalı.

Fidan UĞUR / Kent YAŞAM



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183