Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

YABAN KUĞULARI SARIYER SAHİLİNİ MESKEN TUTTU..!

 Sarıyer’in simgesi martılarla arkadaş olan kuğular, boyunları uzun olduğu için martı ya da karabataklar gibi dalarak avlanmaya da gerek duymuyor. Sarıyer sahilinde pek nadir görüldüğü belirtilen kuğuların fotoğraflarını çeken vatandaşlar ilk bakışta kaz ya da ördekle karıştırıyorlar, ancak yakından incelediklerinde kuğu olduğunu anlıyorlar.

Bu arada Sarıyer göçmen kuşların göç güzergahı üzerinde olduğundan her yıl belli dönemlerde kuzey ülkelerinden gelen binlerce yabani kuş Sarıyer üzerinden uçarak sıcak ülkelere geçiyor, mevsim sonunda da yeniden aynı yoldan dönüyorlar.


KUĞULARLA İLGİLİ ANSİKLOPEDİK BİLGİ
Yaşadığı yerler: Göl ve nehirlerin berrak su kenarlarında. Özellikleri: Uzun ve kıvrık boyunlu, beyaz veya siyah-beyaz tüylü, büyük bir su kuşu. Boyu 1, 5-2 metre, kanat açıklığı 3 metre kadardır. Göçücüdür. Ömrü: 100-150 yıl. Çeşitleri: Sessiz kuğu , ötücü kuğu , Bewick kuğusu, kara kuğu , karaboyunlu kuğu  iyi bilinenleridir.



Ördekgiller familyasından uzun ve zarif boyunlu, geniş kanatlı, yaban kazına benzeyen bir su kuşu. Boyu, 1, 5-2 m, kanat açıklığı 3 m’yi bulur. Yaban ve evcil türleri vardır. Çoğunun tüyleri bembeyazdır. Avustralya kuğuları siyah tüylüdür. Güney Amerika’da kara boyunlu olanları da vardır. Geniş kanatlarıyla iyi uçar, perdeli ayaklarıyla da gayet iyi yüzerler. Göçücüdür. Boyunları uzun olduğundan suyun içindeki yiyecekleri rahat arayıp bulurlar. Suya dalmadan uzun başlarıyla sığ suların diplerini karıştırarak besin ararlar. 
Dünyada tropik bölgeler dışında hemen hemen her yerde yaşayan kuğular, mutedil ve soğuk bölgeleri severler. Sessiz kuğular, parklarda en çok rastlanan süs kuşlarıdır. Boynundaki kıvrım ve portakal renkli gagasının dibindeki siyah kabarcık ile diğerlerinden kolayca ayrılır. Kuzey Avrupa, Doğu Sibirya, Balkan Yarımadası, Güney Rusya ve Türkistan’da yabani olarak bulunurlar. Soğuk yerlerde yaşadıklarından bulundukları suyun donmaması için küçük bir alanda devamlı hareket ederler veya kıyıdaki tuzlu sulara göç ederler. Soğuk memleketlerde ve kışın suları donan yerlerde kuğu beslemek çok güçtür. Otçul hayvanlardır. Yumurta ile çoğalırlar. 
Tuncay Dağlı-Sarıyer Kent


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183