Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

“Vicdanım el vermiyor” dedi, partisinden de AKP’den de farklı tutum sergiledi!

 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz dönem İstanbul Büyükşehir ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Taner Kazanoğlu, Bakırköy’de meclise ait olan yetkinin belediye başkanına verilmesine karşı çıkmış, “Kanunsuz emir, emir değildir” diyerek gurup kararına uymamıştı. Gurup kararına uymadığı gerekçesiyle disipline verilen Kazanoğlu’nun haklı olduğu anlaşılmış, oy çokluğu ile belediye başkanına verilen yetki, meclise iade edilmişti.

İstanbul siyasetindeki 5 yıllık serüveninde siyasi ahlakına ve vicdanına uymayan tüm kararlarla ilgili bireysel oy kullanan Kazanoğlu, 2018 seçimlerinde öğrencilik yıllarında yaşadığı ve ebedi istirahat ahındaki babasının mezarının da bulunduğu Buca’ya gitmeye karar vermiş ve yeni siyasi hayatına da İzmir Buca’da başlamıştı.

ŞİMDİ NE OLDU?

Görülen o ki, İstanbul siyasetinde olduğu gibi, İzmir siyasetinde de siyasi ahlakından ve vicdanından ödün vermeyen CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu, 1989 yılında yapılan Buca'nın imar planlarıyla ilgili sıkıntıların gündeme geldiği meclis toplantısında, belediye meclisi olarak 1000 ve 5000’lik planların delinmemesi gerektiğini ifade etti.

Buca belediye meclisine gelen yeni yapılan binaların da zemin katlarının ticaret alanı olarak kullanılması için “yol boyu ticaret teşekkül etmiş olarak belirlenmesi” konusunda komisyondan gelen karara, Ak Parti ve CHP guruplarının aksi yönde görüş bildiren Kazanoğlu, “1989 yılında Buca’nın nüfusu 100 binmiş ve planlar o dönemde yapılmış. Oysa şimdi Buca’nın nüfusu 500 bin. Büyükşehir ve ilçe belediyemiz aynı istikamette gidebilecek belediyelerdir” diyerek konuyla ilgili görüş bildirdi.

PANSUMAN DEĞİL, TEDAVİ

Ak Parti ve CHP’nin evet oyu ile meclisten geçen karara tek başına ‘Ret’ veren Kazanoğlu, Buca’nın mevcut sorununun kronikleşmiş bir hastalık şeklinde devam edeceğini, günü kurtarmak için verilen kararın yarın öbür gün yeniden karşılarına çıkacağını ve pansuman değil, teknik müdahale sorunun kökten çözülmesi gerektiğini belirtti.

VİCDANIM EL VERMİYOR

Büyükşehir ve belediye meclisinin koordineli çalışarak günü birlik değil, kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini belirten Taner Kazanoğlu, ilgili teknik birimlerin Buca’nın planlarını günümüz şartlarına göre 1000’lik ve 5000’lik olarak yeniden revize etmesi gerektiğini belirterek, günü kurtarmak için alınan karar için, “Vicdanım el vermiyor” dedi.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183