Öne Çıkanlar yan fülüt ezgi bulut halay dış cephe boyamaları

Bu haber kez okundu.

VEFA LİSESİ ÖNÜNDE PROJE OKULA TEPKİ!

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Proje Okul’ olarak ilan ettiği ve beş haftadır derslerin işlenmediği Vefa Lisesi’nin önünde öğrenci velileri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Okulun eski mezunlarından Müjdat Gezen, Uğur Dündar, Berhan Şimşek CHP İstanbul il Kadın Kolları Başkanı Arzu Karayağız ve ilçe kadın kolları başkanları ile üyelerinin katılımıyla  Vefa Lisesi önünde öğrenci velilerinin de katıldığı eylemde ‘Projeniz değiliz,’ ‘Vefama dokunmaz,’ ‘Sayın Bakan bu kadar da vefasız olunmaz ki,’ ‘Öğretmenime dokunmaz’ yazılı pankart ve dövizler taşınırken, Vefa Lisesi Marşı okundu.Okunan basın açıklamasında ‘proje okul’uygulaması nedeniyle Vefa Lisesi’ndeki 56 öğretmenden 28’inin başka okullara gönderildiği belirtilirken, “Okullarımızda beş haftadır dersler işlenememiştir. Çocuklarımız huzursuz ve kaygılıdır. Milli Eğitim Bakanın açıkladığı gibi öğretmenlerin yüzde 18 değil, öğretmenlerimiz yüzde 50’si sürgün edildi. Proje okulları yönetmeliği uygulamaları velileri de çocuklarımızın geleceği konusunda tedirgin ediyor” dendi.

VELİLER ENDİŞELİ

Uygulamanın kaldırılmasını isteyen veliler, “Öğrenci ve öğretmen ilişkilerinin gelişmiş olması, bu okulların tarihsel bir kazanımıydı. Bu örnek okullar neden Milli Eğitim Bakanlığının hedefi olur, anlamakta zorluk çekiyoruz. Milli  Eğitim Bakana soruyoruz?‘Proje okulları’ uygulaması eğitim ve öğretim alanında kendini kanıtlamış okulların ve çocuklarımızın başarısını düşürmeyecek midir?” dedi.

VEFA LİSESİ BAŞARISI TESCİLLENMİŞ BİR OKULDUR’

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Karayağız, ‘Vefa lisesi önünde proje okullarına karşı velilerimizin basın açıklamasının yanında destek verdik.Bahsi geçen okullar sınavla başarıları tespit edilmiş öğrencilerin güçlü, tecrübeli eğitim kadrosuyla yetiştirilip ülkemiz için iyi işler yapanların yetiştirildiği başarıları tescilli örnek kurumlardır.Öğretmenlerini görevden almak, öğrencisini velisini huzursuz etmek ve geleceğinden endişe duyulur hale getirmek neyin projesidir.Bir proje isteniyorsa bu okullar örnek alınarak diğer okullarda aynı yöntemi kullanmak olmalı’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183