Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Valide Sultan Gemisi’nde Coşku Dolu Nevruz Kutlaması

 

Programda ,herkesin baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramını kutlayan İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu sözlerine “Yeni Zelanda’da Müslüman kardeşlerimize Yapılan katliamı, terör olayını şiddetle kınıyoruz terörün dini ırkı inancı olmadığı gibi akıtılan gözyaşının rengi aynıdır terör ve bu terörist eylemler çanak tutanları kınıyoruz” ifadeleriyle başladı.

“Çanakkale zaferi bir milletin hür yaşama aşkının mücadelesidir”

Konuşmasında Çanakkale Zaferi’ne de değinen Karakoyunlu, “Bildiğiniz gibi bugün aynı zamanda Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümüdür. Çanakkale Zaferi vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin hür yaşama aşkının ibret verici bir mücadelesidir. Yok edilmek istenen bir milletin, yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını canı pahasına savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğü ile temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı vatanını kanı ve canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir.Bu özelliği ile hem esaret yüzü görmemiş aynı zamanda yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuştur. Bu duygularla Çanakkale zaferini 104.yıl dönümünde kutlar, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve Milli kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

“Nevruz Türk dünyasının 4000 yıllık geleneğidir”

Nevruz Bayramı’nın önemini ve tarihini vurgulayarak konuşmasına devam eden Sefer Karakoyunlu, “Nevruz Bayramı Türk Dünyasının ortak mirasıdır. 4000 yıllık geleneğidir. Birçok halkla birlikte Türklerin günümüze kadar yaşattığı kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma bayramıdır.” İfadelerini kullandı.

“21 Mart’ta insanlık adına birçok hadiseler yaşanmıştır. Bugün özellikle gece ve gündüzün eşit olduğu gündür. Toprağa, suya, havaya ve insanoğlunun kalbine yüce yaradanın merhamet ve bereketinin nakış nakış işlendiği gündür.” Diyen Karakoyunlu “Bu özel günümüz kutlu olsun” diyerek kutlamanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese İSTAD adına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183