Öne Çıkanlar yan fülüt ezgi dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Uygur Türkleri’nden İyi Parti'ye Teşekkür Ziyareti

 Çin’deki insanlık dışı uygulamalardan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşı ile Türkiye’ye sığınan, 11 Uygur Türk’ü günlerce tutuldukları polis merkezinden serbest bırakılıp Türkiye'ye giriş yapma izni verildikten sonra İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu ziyaret etti. Türk Dünyası ile ilgili çalışmalar yürüten İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Taha Gürhan Demirci’ninde hazır bulunduğu ziyarette; 11 Uygur Türkü, yaşadıkları sıkıntıları gündeme getiren Kavuncu ve İYİ Partililer’e teşekkür etti. 

Göreve gelir gelmez ilk olarak bizzat Atatürk Havalimanı Polis Merkezine giderek orada tutulan Uygur Türklerinin durumunu inceleyen Kavuncu, İYİ Parti'nin çabalarının sonucunu almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

MESELE SİYASET ÜSTÜ

Kavuncu; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in her fırsatta Doğu Türkistan’daki zulüme değindiğini ve devlet yetkililerine her daim çağrıda bulunduğunu hatırlatarak İYİ Parti’nin soydaşlarımızın her daim yanında olduğunu belirtti.

Buğra Kavuncu baskı, şiddet ve zulümün bir noktadan sonra beraberinde radikalleşmeyi de getirebileceği tehlikesini de vurgulayarak Uygur Türkleri’ne “Sizleri insan hakları konusundaki bu haklı arayışınızdan saptırmak ve yoldan çıkarıp terör örgütlerine çekmeye teşebbüs edenler olursa, sakın ola tuzağa düşmeyin!” uyarısında da bulundu.  Doğu Türkistan’daki Uygur Türlerinin yaşadıklarının tamamen insan hakları ile ilgili bir mesele olduğunun altını çizen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, meselenin siyaset üstü olduğunu, bundan sonra da soydaşın, mağdurun yanında yer alarak çözüm olmaya devam edeceklerini ifade etti.

11 Uygur Türküne ziyarette, kendileri için çabalayan bir başka isim olan Araştırmacı Yazar Hamit Göktürk’te eşlik etti.  Ziyaretin sonunda Buğra Kavuncu’ya Doğu Türkistan’a özel sanza (sütlü ekmek) hediye edildi. KENT YAŞAM / TAYFUN ERCAN



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183