Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

Ustaların Eserleri Bakırköy’de Ses Bulacak

 

BAKIRKÖY- Bakırköy Belediyesi’nin desteğiyle Bakırköy Belediyesi  Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde 12 Mayıs-Cumartesi akşamı saat 20.30’da  yapılacak konser; Rast, Hicaz, Hüzzam, Eviç, Ferahnak ve Nihavend makamında eserlerden oluşuyor.

 

PROGRAM AKIŞI

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek konser büyük bestekar, hoca Muallim İsmail Bey’in Rast Yürük Semai’si “Gülşende yine ahu enin eyledi bülbül” eseri ile başlayacak, Kemani Tatyos Efendi, Mısırlı Udi İbrahim Efendi (AvramLevi), İsakVaron, Udi HırantKenkiloğlu, Rıfat Bey, Bimen Şen, Şeyh Ethem Efendi, Artaki Candan eserleri ile devam edecek. İkinci bölüm, yine büyük bestekar Muallim İsmail Hakkı Bey’in Nihavent Ağır Semai’si “Seni hükm-ü ezel aşubu devran etmek istermiş” eseri ile başlayacak, Bebekli Şekip Memduh Bey, Rahmi Bey, Cevdet Çağla, Şerif İçli, Rıfat Bey, Saadettin KAYNAK ve Arif Sami TOKER eserleri ile konser sona erecek.

 

Kent YAŞAM

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183