Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Ümit Kalko borcunun ilk taksidini ödedi.

Eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal yardımlaşma konularında faaliyet gösterecek olan ve Mektebim Kurucusu Ümit Kalko tarafından kurulan Ümit Kalko Vakfı, ilk yatırımını Kars’ta devlete bağışladığı okul projesi ile gerçekleştirecek. Ümit Kalko tarafından “vatanıma olan borcumu ödüyorum. Buna bağış demek yanlış olur” sözleriyle ile getirdiği ve temel atma töreni gerçekleştirilen Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi 22 derslikten oluşacak. Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Ümit Kalko'nun ağabeyi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko'nun yanı sıra iş dünyasından Turgut Torunoğulları da katıldı.  


ATA TOPRAKLARINDA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Kars folklor ekibi ve Karslı Kickboks sporcularının gösterisinin ardından başlayan programda konuşan Ümit Kalko, " Baba vatanımızda olmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Böyle hayırlara vesile olan bir yatırıma önayak olmaktan şahsım ve ailem adına yaşadığımız mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu ülkeden ekmeğini kazanan, bu ülkenin topraklarıyla kaynaklarıyla bir yerlere gelmeye çalışan tüm hemşerilerimizin yaptığı gibi bizlerin de doğduğumuz yerlere, biz doğmasak bile atalarımızın doğduğu yerlere destek olmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Vatansever nesiller yetiştirmek iyi bir eğitim vermekten daha önce geliyor"

Kalko, "Tabii ki devletimiz de bu konuda birçok yatırımı yapıyor ama bizlerin de vatandaş olarak devletimizin işlerini kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunmamız gerekiyor. Eğitim kurumları bütün ülkelerde çok stratejik yerlerdir. Genelde eğitim kurumlarındaki müfredattan tutun da kaç yıllık olacağı, hangi yaştan başlayacağına varana kadar birçok süreç nasıl bir gelecek tasarladığımızla birebir ilintilidir. Ama ben özellikle sadece iyi bir eğitim vermenin tek başına yetmeyeceğini, aynı zamanda da vatansever nesil oluşturmanın iyi bir eğitim vermekten daha önce geldiği kanaatindeyim. Çünkü takdir edersiniz ki ne yazık ki yaklaşık 1 buçuk yıl kadar önce bir 15 Temmuz darbe kalkışmasına maruz kaldık. Söz konusu kalkışmayı yapanların kim olduğuna baktığımız zaman hepsi çok eğitimli insanlardı. Birçoğu orgeneraldi, komutandı, mühendisti. Birçok alanda eğitimli kişilerdi. Ama içlerinde ne yazık ki vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi yoktu. Onun için kendi eğitim yatırımlarımda da velilerimiz; 'sizin okulunuz hangi alanıyla ön plana çıkıyor?' diye sorduğu zaman biz 'vatansever olmak güdüsüyle ön plana çıkıyoruz' diyoruz. Tabii ki iyi eğitim vererek de çağdaş muasır medeniyetlere ulaşmayı hedef edindiğimizi söylüyoruz." dedi.

" Dokunulmamış Köy Okulu Kalmayacak"

Kalko, Karslılara köy okullarıyla ilgili olarak da gerçekleşecek bir projenin müjdesini şöyle verdi: "Ailemizin kurduğu bu vakfın özellikle köy okullarına yönelik çalışmaları olacak. Köy okullarına özellikle önem veriyorum. Bugün burada bulunduğumuz yerdeki 24 derslikli Anadolu lisemizin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bir yandan da köyüm olan Kağızman Karabağ Köyü'nde anasınıfı, ilkokul ve öğretmenlere lojman yapacağız. Yakın bir zaman içerisinde ulusal basında duyuracağımız köy okullarımızın yeni bir konseptiyle bir bağış kampanyası başlatmayı planlıyorum. Buna gücüm yettiği kadar kendim de önayak olacağım ve 5 yıl içerisinde Kars'ımızın dokunulmamış köy okulunun kalmamasını temenni ediyorum. Ben de bu noktada elimden geleni şahsım ve ailem adına yapacağıma söz veriyorum." dedi

"Eğitime yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırım demektir"

Kars Valisi Rahmi Doğan da temel atma töreninde yaptığı kürsü konuşmasında "Ümit Bey atalarının doğduğu topraklar olan serhat Kars iline bir hayırla geldi. Güzel bir yatırım. Eğitime yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırım demektir.

"Kars, köy enstitüleri döneminde bu memlekete ciddi insan kaynağı yetiştirdi"

Doğan, Kars'ın geçmişine baktığımızda akademisyenler, işadamları, mühendisler, politikacılar yetiştirmiş bir şehir. Kars'ın eğitimi özellikle köy enstitüleri döneminde ciddi anlamda bu memlekete insan kaynağı yetiştiren bir şehir olmuştur” dedi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183