Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

UBER YOLCUSUNA 292 TL CEZA

 Denetim yapan trafik ekipleri Uber’in Mercedes Vito gibi lüks hafif ticari modellerle servis verdiği ‘UberXL’ araçlarının şoförlerine 2628 TL, yolculara ise 292 TL ceza kesiyor. Cezalar “yasadışı olan bir ulaşım aracını” kullanmak sebebi ile kesiliyor.

Uber şehir içi yolcu taşımacılığı belgesi olan ‘D2’ belgesi ile bu belgenin kapsamı dışında olan taksi müşterilerini taşıdığı için korsan taşımacı statüsünde bulunuyor.

2017 YILINDA 1980 MÜŞTERİYE CEZA

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur 2017 yılında 1980 Uber müşterisine 292’şer TL ceza yazıldığını belirtti. Uğur şunları söyledi: “Uber gerek maliye gerekse emniyet birimlerimiz ile yaptığımız birtakım çalışmalar sebebi ile Türkiye’de gelişmesini ağır olarak ilerleten bir sistem. Telefon ile araç çağırma sistemi olan Uber tamamen yasadışı, bu sebeple hem şoförüne hem de yolcusuna ceza yazılıyor. Korsan taşımacılık sistemi olan Uber’in araç şoförüne ilk yakalamada 2628 TL, ikinci yakalamada ise 4380 TL ceza yazılıyor. 2017 yılında 1961 şoföre yasadışı taşımacılık sebebi ile ceza yazıldı.” dedi.

Uğur Uber’in söylendiği gibi şoförlerin cezasını ödemediğini aksine sadece avukat desteği verdiğini ifade etti. Uğur: “Uber sadece avukat desteği veriyor. Dava kaybedildiğinde şoför yüklü bir ceza borcuyla başbaşa kalıyor. Yolcunun cezası zaten yolcunun üzerine kalıyor ve birkaç yıl sonra katlamalı olarak karşısına çıkıyor. Müşterilerin ve şoförlerin yasal taşıma sistemlerini tercih etmesi hem vergilendirme açısından hem de güvenlik açısından önemli.” dedi.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183