Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

Türk Tarımında 100 Yılın Dev Projesi Başarıya Koşuyor

 

Em Bio Teknoloji A.Ş ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen ‘’Ulusal Çeltik Kalkınma Projesi’’ kapsamında Edirne’nin İpsala ilçesinde bulunan çeltik arazi tarlalarında BAYKAL- EM 1 Mikrobiyal gübresi uygulama çalışmaları başlamıştı. Tarımda çiftçinin yüzünü güldürecek ve tüketiciyi kimyasal maddelerden uzak tutup, organik sebze ve meyveye doyuracak olan projenin çalışmaları sürüyor. Ünlü iş insanı Mehmet Toptan’ın imzasının bulunduğu proje ile birlikte kimyasal kullanılmadan organik pirinç üretiminin yanı sıra ekilen ürünlerden yılda yüzde 35 daha fazla verim alınarak Türkiye’nin dışa bağımlılığının azaltılması hedefleniyor. Böylece ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı sunan proje hem çiftçinin karını arttırarak, kolay üretim yapmasını sağlıyor hem de vatandaşları daha sağlıklı besinle buluşturuyor.

‘’HER ŞEY ÇOCUK VE TORUNLARIMIZ İÇİN’’

Proje kapsamında uzmanların ve ziraat mühendislerinin Baykal EM 1 mikrobiyal gübre ile yaptıkları çalışmalar sonucu ekinlerden alınan numineleri ve filizlenen prinç fidanlarının ölçümlerini yakınen takip eden EM BİO Teknoloji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Toptan, ‘’Amacımız toprağımızı kimyasaldan kurtarıp tamemen eski organik haline geri dönüştürmek. Hepimiz yıllardır kimyasal besinlerle yaşadık.   Bari bizden sonraki nesillere tamamen organik olan, eski güzel toprağımızı bırakalım. Çocuklarımız ve torunlarımız daha sağlıklı ve uzun yaşayabilsinler’’ dedi.



ÇİFTÇİLER MEMNUN

İpsala bölgesinde yapılan ekim çalışmalarında yer alan çiftçiler ise BAYKAL- EM 1 Mikrobiyal gübrenin uygulanmasının çok kolay olduğunu belirtirken, denemeye başladıkları günden bu zaman kadar üretilen ürünlerin daha verimli hale geldiğini anlattı.

Geçtiğimiz yıl Edirne meriçte çeltik tarlalarında, Tekirdağ Süleymanpaşa ay çicek tarlalarında ve Kırklareli’nde yer alan Buğday tarlalarının bir bölümünde de Mikrobiyal gübre denemesi yapılmıştı. Bu tarlalarda çiftçiler hasatın sonunda neredeyse yarı yarıya fark olduğunu ve daha kalite ürünler yetiştiğini görünce yapılan çalışmadan memnun kaldıklarını belirterek, bütün arazilerinde tamamen BAYKAL-EM 1  kullanmaya başlamışlardı.

Kent Yaşam Haber Merkezi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183