Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Tüik Konut Satış İstatistikleri

 Merkez Bankası’nın faiz indirimi yönünde attığı adımlar, faiz oranlarının gerilemesine yönelik bir sinyal veriyor. Merkez Bankası’nın yeni faiz politikası, satışlardaki hareketliliği destekliyor. Yatırımcılar, her koşulda faiz indirimini seviyor. Yaklaşan bahar ayları ile birlikte, önümüzde bizi bekleyen lansman dönemi olduğunu düşünecek olursak, yatırımcıya sunacağımız cazip ödeme seçenekleri ile satışların en yüksek seviyeye ulaşacağını söyleyebiliriz. Öte yandan satışlardaki artışla birlikte eriyen stoklar da orta vadede yeni projelerin hayata geçirilmesi için önemli bir zemin hazırladı. Kentsel dönüşüm projeleri yönünde başlayan hareketliliği de göz önünde bulundurursak satışlardaki hareketli yapı ile birlikte yeni inşaat çalışmalarının hız kazandığı bir dönem bizi bekliyor diyebiliriz.




Gayrimenkul ve inşaat sektöründe edindiğimiz köklü tecrübe ile her dönemde satışlarımızda ve inşaat faaliyetlerimizde dinamik bir yapı sergiledik. Geldiğimiz son aşamada Ödül İstanbul projemizin yüzde 80’inin teslim ettik. Bahaş Holding işbirliğinde, Esenyurt’tainşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin 2 etabının teslimlerini, ticari alanların da yüzde 80’inin satışını tamamladık. Ncadde Hayat Residence'ta“Hemen Tapu, Hemen Teslim” dönemi başlattık. Var olan projelerimize ek olarak hayata geçirmeyi planladığımız yeni projelerimizle sektörün en büyük oyuncularından biri olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”



Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO’su:

“Hem yerli, hem de yabancı yatırımcı açısından çok verimli bir dönemdeyiz”

“Faiz oranlarının yüzde 0,79’a indirilmesi, sektörümüz açısında önemli gelişmelere sahne oluyor. TÜİK’in açıkladığı şubat rakamlarındaki yüzde 51.4’lük artışta, indirimin etkisi büyük.Şubat ayında kredili satışlar, satışlardaki artışa en büyük katkıyı sağladı. Bu dönemde kredili satışlardaki artış, yüzde 400’e dayandı.Merkez Bankası’nın faiz indirim stratejisi ile düşen kredi oranları satışlardaki artışta söz sahibi oldu diyebiliriz. Aynı zamanda şubat ayında yabancı yatırımcı satışlarındaki artış da yüzde 20.6’ya ulaştı. Geçtiğimiz yıl artış trendi yaşayan yabancı yatırımcı satışları, dinamik yapısını koruyor.



Hem yerli, hem de yabancı yatırımcı açısından çok verimli bir dönemin içerisindeyiz. Bu dönem, sadece içerisinde bulunduğumuz yıl için değil, önümüzdeki yıllar için de çok önemli fırsatlar yaratacak. Çünkü satışlardaki artış, yeni konut ihtiyacını da artırıyor. Dolayısıyla sektörümüzün önümüzdeki 5 yılını 2020 yılı şekillendirecek diyebiliriz. Bahar aylarının yaklaştığı bir dönemdeyiz. Önümüzdeki ay başlayacak bahar kampanyaları ile satışlar ciddi bir ivme kazanacak. Yılın en yüksek satış oranlarıyla karşılaşacağımız aylar bizi bekliyor.

Bahaş Holding olarak oyuncak ve paslanmaz yapı malzemeleri sektörlerindeki yatırımlarımızı güçlendirerek ihracat faaliyetlerimiz, artırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz. İnşaat ve taahhüt işlerimizde ise çok sayıda kamu ihalesini takip ediyoruz. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe Üsküdar’daki kentsel dönüşüm projemizin çalışmaları, hızla sürüyor. Özyurtlar Holding işbirliğinde, Esenyurt’ta inşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin ilk etap teslimlerine yaptık, 2’nci etap teslimlerine başladık. Satışlarımızdaki hareketlilik devam Öte yandan İstanbul’un çok güzel ve özel yerlerinde yapmayı planladığımız konut projelerimizi olgunlaştırdık. Çok yakında kamuoyu ile paylaşacağız.”



Abdülkadir Akkuş/ Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı

“Merkez Bankası’nın indirim stratejisi, kredili satışları yükseltti”

“Yılbaşında faizlerin yüzde 0.79’aindirilmesiyle başlayan satışlardaki hızlı yükseliş, devam ediyor. Faiz indirimi, özellikle kredili satışları patlattı. Politika faizinde indirime giren Merkez Bankası’nın benimsediği faiz indirim stratejisinin, kredili satışları artırmada katkısıoldukça büyük. TÜİK’in açıkladığı şubat rakamlarına göre satışlardaki artış, yüzde 51.4 seviyesine ulaştı. Bu dönemde kredili satışlardaki artış, yüzde 400 sınırına dayandı. Yine yabancı yatırımcı satışlarındaki artış, yüzde 20.6 ile içerisinde bulunduğumuz kış aylarına rağmen, önemli bir oran yakaladı.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü açısından bu yıl, dünya ticaretinde yaşanan değişimlere rağmen bir çıkış dönemi olacak. Açıklanan veriler bunu gösteriyor. Satışlardaki artış uzun vadeli olarak Türkiye’nin ihtiyacı olan konut sayısını da artırıyor. Dolayısıyla 2020, sadece yakın vadede değil uzun vadede de sektörün geleceğinin şekillenmesinde kritik bir dönem olacak diyebilirim. Üstelik sadece yerli yatırımcı açısından değil, yabancı yatırımcı açısından da sektörümüze yönelik talepte artış söz konusu. Türkiye dünya gayrimenkul ve inşaat sektöründe önemli bir konuma yükseldi. Yakın dönemde lansmanlarla dolu bahar ayları bizi bekliyor. Her dönemde satışların yükselişe geçtiği bu dönemde, yerli ve yabancı yatırımcılar açısından daha yüksek oranları göreceğimizi düşünüyorum. .

Lübnanlı ortağımız ile kurduğumuz BOSS4 Gayrimenkul İnşaat olarakyıla hızlı başladık. Ortaklığımızın en yeni projesi olan, Levent’in yükselen yıldızı olarak gösterilen Alya Teras’ı ön satışa çıkardık. Beylikdüzü bölgesinde geliştirdiğimiz projelerimizden olan Alya Onist ve Alya Marin’in inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Projelerimize yönelik talepler oldukça dinamik bir seyir izliyor. Önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz farklı kampanyalar ile de satışlarımızdaki trafiğin artacağını söyleyebilirim.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183