Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

TMMOB'DEN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM ETKİNLİK...

 Merkezi bakırköy sakızcağacı Mahallesi’nde bulunan TMMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği, düzenledikleri mimarlık atölyeleriyle çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Çocuklara mimarlığın ne demek olduğunu düzenledikleri atölyeler aracılığı ile anlatan mimarlar, çocukların da üreteceği bir ortam hazırlayarak, ailelerin ve çocukların mimarlar odası ile olan etkileşimini artırdı.

FAZLIOĞLU: ÇOCUKLARIN FİKİRLERİ DAHA ÖZGÜRDÜR

Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, kişilerin zamanla içine dönmeyi ve güvenli alanında kalarak hayatını devam ettirmeyi seçebileceğini belirterek, çocuklukta ise durumun farklı olduğunu söyledi.
“Çocuk fikirleri daha özgür ve daha özgündür” diyen Fazlıoğlu, çocukların özellikle kendileri ve birlikte yaşadıkları için yeni yerleşimler kurgulamayı ve oralarda yaşamayı hayal ettiklerini, yaşadıkları kentte onları mutsuz eden her şeyi hayal dünyalarında kurguladıkları kentlerde değiştirdiklerini, kentleri daha yaşanabilir yerler haline dönüştürdüklerini belirtti.

VELİLERDEN MİMARLAR ODASINA TEŞEKKÜR

Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Mimar Ayça Yazıcı, İlknur Türkoğlu, Burçin Mızrak, Neslinur Hızlı, Özde Özdal, Gizem Özer, Özlem Aydın, Ömer Mutlu, İbrahim Hancıoğlu’nun da çocuklarla yakından ilgilendiği etkinlikte, veliler hem eğitici hem de öğretici etkinliklerinden dolayı Mimarlar Odası’na teşekkür etti.
Atölyelerde bir arada çalıştıkları için birbirlerinin çalışmalarını gören çocuklar, ürettikleri işler üzerinden birbirleri ile iletişim kurdular. Mimarlık bilinçlerini geliştiren çocuklar etkin bir şekilde üretime katıldıkları ve atölyelerin sonunda her birinin kendilerine ait tasarımları olduğu için de ayrı bir mutluluk yaşayarak, öz güvenlerini geliştirmiş oldular.Çocuklar Balon Atölyesi, Gölge Atölyesi, Kutu Atölyesi, Labirent Atölyesi, Boya Atölyesi, ve Kil Atölyesi’nde mimarlıklarını geliştirdi. Büyük ilgi gören Çocuk Mimarlar etkinliğinin devamı için çalışmalara başlayan Mimarlar Odası, önümüzdeki günlerde yeni atölye duyurularını yapacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183