Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi CHP

Bu haber kez okundu.

Temel Karadeniz:“Sizlerle Gurur Duyuyoruz”

 

Düzenlenen eğitimde, öğrencilere gerek prestiji gerek maddi kazançları yönüyle son zamanların en popüler mesleği olan pilotluk  eğitimi verildi. Türkiye’nin yıldızlı kaptan pilotlarının konuşmacı olarak katıldığı programda, öğrenciler simülatörle de uygulama yapma şansı buldu. Seminere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’de katıldı.

“Sizlerle Gurur Duyuyoruz”

Gençleri çok önemsediğini ifade eden Temel Karadeniz, öğrencilerin doğru yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, “ Ülkemizin pilota ihtiyacı var, sadece uçak kullanmak için değil Türkiye’yi uçurmak için. İstiyoruz ki gençlerimiz, kendilerini geliştirsin, ihmal edilmiş alanlarda bizler de üzerimize düşeni yapalım ki ilgi uyansın. İnanıyorum ki pilotluk eğitimi ve kullanacağınız simülasyonla bu mesleği daha iyi tanıyacaksınız ve ilgi uyandırmış olacağız.” sözleriyle seslendi.

Kaptan pilot Erhan Çakmak ve pilot adayı oğlu Doğukan Çakmak’ın konuk olduğu seminerde öğrenciler havacılık sektörü ve pilotluk mesleği ile ilgili merak ettiklerini öğrenme şansı buldu.

“Thy Büyüyor Ve Büyümeye Devam Edecek”

Havacılık sektörünün tüm Dünya’da ve Türkiye’de hızla geliştiğini ve Türk Hava Yolları’nın ihtiyaçtan dolayı yurtdışından pilot aldığını belirten Erhan Çakmak, gençlere;“ Bu işe inanmış olmak lazım. THY bir anda lider yöneticiler sayesinde 100 uçaktan 400 uçağa çıktı. Şuan bir üst ligde savaşıyor. Havacılık hızla gelişen bir meslek. Türkiye’de de böyle ve gelecek vaat ediyor. Sizin gibi vatanını seven bu işin ailesinde yer alabilecek gençlere ihtiyacımız var. Pilot olmayı tercih ederseniz, hayatınız değişecek” sözleriyle seslendi.

“PİLOTLUK ULAŞILAMAZ BİR MESLEK DEĞİL”

Küçükçekmece Belediyesi’nin projeyle eğitime önemli bir katkı sağladığını ifade eden Erhan Çakmak, “ Gençlerimizin doğru yönlendirilmesi çok önemli. Bu gençlerimiz işlenmeye hazır birer cevher.Pilotluğun ulaşılamaz değil de ulaşılabilir bir meslek olduğunu onlara iletmek için buradayız. Pilotluk, güzel bir meslek ve şuan bu işi hedef olarak koyan gençlerimizin hayatını ona göre düzenleyeceğine inanıyorum. Lisedeki öğrencilerimiz öncelikle yabancı dillerini geliştirmeli ve mesleğe göre okul tercihlerini yapmalı” diye konuştu.

UYGULAMALI EĞİTİM

Okulda düzenlenen eğitimler de ise havacılık meraklısı öğrenciler, simülatör kullanarak kalkış operasyonları, tırmanış, alçalış, yaklaşma, iniş, iniş sonrası usuller gibi teknik konuları uygulamalı görerek, yerde kokpit heyecanı yaşadı.

Gamze ÜNLÜ / Kent yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183