Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Tekin: Ekonomi patlama noktasında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda ‘Hayır’ kampanyası için görevlendirdiği üç parti yöneticisinden biri olan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, tüm Türkiye’de il il gezerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ dediğini anlatmaya başladı. Bu kapsamda İstanbul’da Beşiktaş ile Fatih’te esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Tekin, ekonomik sorunlarının patlama noktasına geldiğini söyledi.



Beşiktaş’ta CHP PM Üyesi Ferihan Karasu, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhunde Şirin ve partililer tarafından karşılanan Gürsel Tekin, ilçenin CHP’nin kalelerinden biri olduğunu ve Beşiktaşlılardan referandum sürecinde aktif çalışma beklediklerini söyledi. Ülkenin asıl meselesinin ekonomik sıkışıklık ve yoksullukla mücadele olduğunu vurgulayan Gürsel Tekin, hükümeti bunları görmezden gelerek, anayasa referandumuna odaklandığı için eleştirdi.

CHP Genel Merkezi’nin tahsis ettiği otobüsle daha sonra Fatih’e geçen Gürsel Tekin, yol güzergahında bir süre Karaköy esnafı ve Galata Köprüsü’nde balık tutan vatandaşlarla da sohbet etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulanan Tekin, "Ekonomik krizle alakalı defalarca uyarılarda bulunduk. Bu kadar iç ve dış kaynaklı sorun varken, önümüze anayasa değişikliğini neden getirdiler, bir türlü anlayamadık. Zaten kendileri de hala durumu izah edemediler" şeklinde konuştu.



‘UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI’
Gürsel Tekin, Eminönü’nde; CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Zeybek ilçe yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı. Tekin, Kapalıçarşı esnafıyla bir süre sohbet ettikten sonra, Şehiremini, Millet ve Vatan caddeleri ile Aksaray’da da vatandaşlarla bir araya geldi. Yanlış ekonomik politikalar izleyen hükümeti defalarca uyardıklarını ifade eden Tekin, “İstanbul gibi ekonominin cıvıl cıvıl olması gereken yerlerde esnafımız akşama kadar siftah yapamıyor. Ekonomik daralma, işsizlik ve fakirlik korkunç boyutlara ulaşmış. Bunları gördük ve defalarca uyardık. Önümüze getirerek ısrarla dayattıkları anayasa değişikliklerinden başka bir şeyi gündemlerine almadılar" dedi.



‘KURUMLARI BİR GECEDE FONA DEVRETTİLER’
Anayasa değişikliği paketinin Meclis'te alelacele oylandığını belirten Gürsel Tekin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu kadar telaşla geçirdiğiniz anayasa değişikliği maddelerini, şimdi neden bekletiyorsunuz?" diye sordu.
Ekonomik problemlerin vatandaşı patlama noktasına getirdiğini ileri süren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Varlık Fonu tartışmaları için ise, "Türkiye'nin en büyük devlet kurumlarının bir gecede bu fona devredildiğini görüyoruz. Bu devir işlemi Bakanlar Kurulu ile gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra mı gerçekleşti? Merak ediyoruz" derken, hiç bir bakandan konu ile ilgili tek bir açıklama gelmemesini manidar bulduğunu da sözlerine ekledi.



FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183