Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Tarihi cami ibadete açıldı

 Beyoğlu’nda 2003'te Neve Şalom Sinagogu'na yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda zarar görerek kullanılmaz hale gele Şahsuvar Bey Camii’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. 2,5 yıl süren çalışmaların ardından tarihi cami dualarla ibadete açıldı. Cuma namazının ardından düzenlenen açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

TARİHİ ESERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, açılışta yaptığı konuşmada, tarihine değer veren herkesin bu caminin yenilenmesi dolayısıyla mutlu olması gerektiğini belirterek, “Beyoğlu'nun tarihi öneme sahip camisinin tekrar ibadete açılması nedeniyle çok mutluyum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Camimizin yenilenmiş bir vaziyette ibadete açılması Beyoğlulu vatandaşlarımızı da çok mutlu etti. Tarihi, Fatih Sultan Mehmet Han'a dayanan camimizin, Neve Şalom Sinagogu'yla aynı sokakta olması atalarımızın dinlere ve inançlara verdiği inanç ve ifade özgürlüğünün en somut göstergesi. Bizler de atalarının mirasına sahip çıkan nesiller olarak tarihi öneme sahip tüm eserlerimize sahip çıkmalıyız. Tüm İstanbullulara hayırlı uğurlu olsun.” dedi.



HER TÜRLÜ EKSİĞİ GİDERİLEREK CEMAATİNE KAVUŞTU

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı da yaptığı konuşmada, Caminin Fatih döneminde yapıldığını ifade ederek, “Şahsuvar Bey, Fatih döneminde yaşamış bir deniz kahramanı. Neve Şalom Sinagogu patlamasında ufak çaplı hasar görmüştü. Sonrasında ufak müdahaleler olmuştu. 2014'te başlayan restorasyonla çok esaslı ve kapsamlı bir restorasyon yapıldı. Minaresinin bir kısmı söküldü. Çatısı değiştirildi. Statik yönden olan sıkıntıları giderildi. Döşemeleri aslına uygun olmayan şekilde beton yapılmış, şimdi ahşap döşeme ve merdivenler yapıldı. Her türlü eksiği giderilerek bugün 2.5 yıl aradan sonra cemaatine kavuşmuş oldu” şeklinde konuştu.Camii, konuşmaların ardından yapılan dua ile ibadete açıldı. Açılış sonrasında camiden çıkan vatandaşlara etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.

Fidan Uğur-Kent Yaşam


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183