Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi 13 Bin Kişi YGS Petrol CHP Adalar Belediye Başkan

Bu haber kez okundu.

Suriyeli Zeynep Yusuf’un başarısı

 Suriye’deki iç savaşta Halep’te evi yıkılan makine mühendisi 32 yaşındaki Zeynep Yusuf, karnında bebeği eşi Husam OsmanRecep ve Hale ismindeki çocuğuyla Türkiye’ye sığındı. İlk olarak Gaziantep’teki kampa yerleşen Suriyeli aile, 3 yıl önce İstanbul Bağcılar’a taşındı. Suriye’de bir fabrikada genel müdür olan eşi Husam Osman Recep bir tekstil atölyesinde işçi olarakçalışmaya başladı. İş bulamadığından dolayı evde zaman geçiren Zeynep, kapı komşularıyla el vebeden işaretleriyle anlaşıp tanıştı. Zamanla komşularının davet ettiği kısır günlerine ve beş çaylarınakatılan Zeynep, Türkçe’yi öğrendi.

‘GÖNÜLLÜ TERCÜMANLIK YAPIYORUM’

Zorlandığı yerlerde komşularından yardım aldığını söyleyen Zeynep, “Kahvaltılarda, yemeklerde ve özel günlerde beni aralarına aldılar. O kalabalık ortamlarda Türkçe’yi konuşmaya başladım. Şimdi dil bilmediği için devlet dairelerinde veya dışarda sıkıntı yaşayan Suriyelilere yardım ediyorum.Hastanede, belediyede, kaymakamlıkta, pazarda işi olan herkes kapımı çalıyor ben de onlara gönüllü tercümanlık yapıyorum. Türkçe öğrenmek isteyenlere de gücüm yettiği kadar ders veriyorum” dedi.



EŞİ ÇOCUKLARINA DA TÜRKÇE ÖĞRETTİ

Zeynep’in öğrendiği dilin çocuklarına da büyük yararı oldu. Birinci sınıfta okuyan Hale’nin derslerini yaparken 1.5 yaşındaki kızı Hanin’e ve eşine de Türkçe konuşmayı öğretti. Artık evde Arapça’dan çokTürkçe konuşulmaya başlandığını dile getiren Zeynep “Şu anda Türkiye’de yaşadığımıza göre buranın dilini bilmemiz gerekiyor. Daha çok geliştirmek için evde Arapça’dan çok Türkçe konuşuyoruz.  Hatta Hanin’i gece Türkçe masallar okuyarak uyutuyorum” şeklinde konuştu. Geçen yıl Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’yle tanışan Zeynep, başarılı çalışmaları sonucunda Bağcılar Belediyesi Kadın Meclis üyesi oldu. Zeynep Yusuf artık organizasyon ve programlarda Suriyelilerle kurumlar arasındaki bağlantıyı sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183