Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Suriyeli işçiler de 1 Mayıs’a hazırlanıyor!

 

8 yıl önce başlayan ve devam eden iç savaş nedeniyle, genç-yaşlı, kadın-erkek milyonlarca Suriyeli yasal ve yasal olmayan yollardan Türkiye’ye gelmişti. Bir kısmı sınırda kurulan mülteci kamplarında kalan Suriyelilerin büyük bir kısmı, sınır şehirleri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok iline yerleşti.

Yerleştikleri şehirlerde bazı iş işverenlerin de ilk tercihi olan Suriyeli işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde sokağa inmek için hazırlıklara başladı.

Evrensel Gazetesinin haberine göre; Gaziantep’teki Suriyeli işçiler, Türk işçilere göre daha az maaş almaktan ve daha ağır koşullarda çalıştırılmaktan şikayetçi. Eşit ücret ve hak talep eden Suriyeli işçiler, 1 Mayıs’ta sokağa inecek.

Sigortalarının da olmadığından şikayetçi bir Suriyeli işçi; “Sonuçta biz de insanız ama şu an eşit koşullarda çalıştırılmıyoruz. Tamam bizim memleketimiz değil ama aynı işi yapıyoruz. Onların yevmiyesi bizimkinden daha fazla, üstelik biz daha fazla çalıştırılıyoruz. Gerçi ne yapacağız sigortayı, burada insanlar 60 yaşından sonra emekli oluyor, ne yapacağım ben o sigortayı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183