Öne Çıkanlar ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu haberler gelecek

Bu haber kez okundu.

Sultangazili Çocuklar Deyim ve Sözcükleri Resme Döktü

 Günlük hayatta sıkça kullandığımız kelimeleri gerçekten doğru mu ifade ediyoruz? Ya da o kelimelerden ne anlıyoruz? Sultangazi Belediyesi, sözcük ve deyimlerin ne kadar bilindiğini ölçen bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi öğrencilerinin katıldığı Çizgilerden Kelimelere, Kelimelerden Sanata etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Akıl - zeka atölyesi, dil sanatları ve resim atölyesini içeren etkinlik, öğrencileri eğlendirirken öğrenmelerini de sağladı. 5 gruba dağılan öğrenciler, dil atölyesinden seçtikleri deyim ve sözcükleri alarak ne anladıklarını resim atölyesinde kağıda dökmeye çalıştı. Böylece öğrenciler kullandıkları ifade ve renklerle kendi iç dünyalarını yansıtırken, kişisel beceri ve yaratıcılıklarını geliştirdi. Öğretmenleri ise onları kelimelerin ne anlama geldiğini ve hangi durumlarda kullanılması gerektiğini bir kez daha anlattı.

Sihirli sözcükler yarışmasıyla unutulmaması gereken değerler öğrencilere bir kez daha hatırlatıldı. Teşekkür ederim, özür dilerim ve kolay gelsin gibi hayatımızın bir parçası haline gelen sihirli kelimeler; dürüst olmak, yalan söylememek gibi değer kavramlarıyla birleşti. Anladığını en iyi resmeden öğrenci birinci seçildi.


Akıl-zeka atölyesinde 'Haydi dengede kal' oyunuyla öğrenciler keyifli zaman geçirdi. El ayak koordinasyonunu geliştiren oyun, çocuklara vücutlarını nasıl dengede tutması gerektiğini de gösterdi. Öğrencilerin yaptığı heykel sergileri de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Çocukların beden ve zihinsel gelimini sağlayan motor becerilerinin geliştirildiği etkinlik ailelerden de tam not aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183