Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Sultangazi’de Kıyasıya Mücadele

 

SULTANGAZİ- Ata sporumuz yağlı güreşler, Sultangazi’de yaşatılmaya devam ediliyor. Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği 8. Geleneksel Yağlı Güreşleri, Cumhuriyet Mahallesi Çamlık Parkı’nda yapıldı. Etkinliğe; İstanbul milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, Abdullah Güler ile İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı av. Abdurrahman Dursun ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZ’

Başpehlivanların kol bağlanmasından önce konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ata güreşi yağlı güreşlerinin Türk kültüründeki yeri ve önemine dikkat çekti. Yağlı güreşe soyunan yiğidin er meydanının, yemyeşil çayırlar olduğunu ifade eden Başkan Altunay, “Çayırlarda kol bağlandığında bir pehlivan yeniden doğar, yağlı güreş yapan pehlivanın tek varlığı ise kispetidir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalı Haliller, Kel Aliçolar er meydanlarından kalbimize girdiler. Bu isimler, bizler için önemli değerlerdir” dedi.

Kent YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183