Öne Çıkanlar AFRİKA güngör karakoç Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü haşere ile mücadele Uluslararası 3.Kütahya

Bu haber kez okundu.

Sultangazi’de Dünya Engelliler Günü

 Sultangazi Belediyesi, "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla ilçedeki engellileri bir araya getirdi. Sultangazi Belediyesi Düğün ve Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

 

Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi mehteran takımının gösterisiyle başladı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engellilerin problemlerinin temelinde bakış açısı yanlışlığı olduğuna dikkat çekti. Başkan Altunay, "Böyle düşünenlere bir gerçeği hatırlatmak istiyorum; hayatı kaybetmekten daha acı bir şey vardır, hayatın manasını kaybetmek. Bütün engellere, bütün dezavantajlara rağmen hayatın manasını kaybetmemiş arkadaşlarımız bugün aramızda. Onları hepimizin örnek alması lazım. Bu kardeşlerimizin başarısı, engellilerin sosyal hayata adaptasyonu yolundaki çabaların mutlu sonucudur" dedi.

 

"Engellilere yapılacak en büyük iyiliğin acımanın ötesinde onların toplum hayatına adaptasyonlarının sağlanmasıdır" diyen Başkan Altunay, hükümetin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmasında Sultangazi Belediyesi'nin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında ise şu açıklamalarda bulundu.

 

"İlçemizde Engelliler Koordinasyon Merkezi'ni hizmete açtık. Bu merkez engellilerin gündelik yaşamlarını kolaylaştıracak, sosyal yaşama uyumlarını sağlayacak üretim sürecine dahil olmalarının önünü açmak amacıyla çeşitli faaliyetler sürdürülüyor. Sultangazi Belediyesi'nin çabalarıyla Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi Yunus Emre Mahallesi’nde hizmete sunuldu. Mülkiyeti Sultangazi Belediyesi’ne ait alanda inşa edilen merkez, engellilere hizmet vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte engelli ve engelli yakınlarının günlük bakım sorunlarını çözmek amacıyla 'Gündüzlü Bakım Merkezi'ni kuruyoruz. Bu merkezde engelli yakınları, işe gidip gelme veya çalışmıyorsa da hastane işleri gibi acil durumlarda bakımını üstlendiği kişiyi bu merkezlere gündüz bırakıp, akşam mesai bitiminde alabilecek. Böylelikle  engelli yakınlarının iş yükünün hafifletilmesini amaçlıyoruz."

 

Başkan Altunay konuşmasının son bölümünde ise Sultangazi Belediyesi'nin ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını ortak bildiri yayınlayarak kınadıklarına dikkat çekerek, "Kudüs ilk kıblemiz, Harem-i Şerif ile birlikte üç semavi dinin kutsal mekanlarıyla tarihi, kültürel, dini kimliği kazanmış olan ve bu niteliği ile dünya eserlerinin göz bebeği bir şehirdir. Kudüs'ün bu özel statüsüne sahip çıkmak, korumak, tüm renkliliği ile barış içinde bir dünyayı gerçek kılmak bakımından hayati derecede önemlidir. ABD'nin tüm değerleri hiçe sayarak böyle bir kararı almasını şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

 

Protokol konuşmalarının ardından yurtdışı ve ulusal yarışmalarda dereceye giren engellilere teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler sunuldu. Programın finalinde  sahne alan İBB Sıra Gecesi ekibi sevilen şarkı ve türküleri seslendirdi.

 

Anahtar Kelimeler:
Sultangazi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183