Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

SUBAŞI, ULAŞIM SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

 Stratejik planların, kamu idareleri için; makro düzeyde bütçe hazırlama ve uygulama süreçlerine mali disiplin getirmek, kaynakları stratejik önceliklere göre dağıtmak, bunların etkin kullanılıp kullanılmadığını izlemek ve hesap verme sorumluluğu geliştirme amacına yönelik olduğunu belirten Subaşı, gündemdeki raporda yer alan rakamlarla ilgili tespitlede bulundu.





İETT’nin köklü bir kuruluş olarak kurumsal bir birikime sahip olduğunu söyleyen Subaşı, buna rağmen yaklaşık 15 milyon nüfuslu İstanbul’un ulaşım ihtiyaçları karşısında gerek İETT ve gerekse diğer yolcu taşıma kuruluşlarının, sağlıklı, kapsayıcı ve nitelikli bir ulaşım hizmeti veremediğini ifade ederek. şikâyet başvurusu sayısının beş yılda beş kat arttığını ifade etti.

Ulaşım politikalarının yol yapmak ve yeni araç almaktan ibaret olmaması gerektiğinin altını çizen Subaşı, Bize kalırsa, İstanbul’da ulaşımın en önemli sorunu, ulaşım sisteminin dağınık ve plansız olmasıdırBu dağınıklık, hem organizasyon düzeyinde ve hem de sahada mevcuttur” dedi.

Ulaşımla ilgili kurumların kendi başına hareket ettiğini belirten Subaşı, Öncelikle İstanbul ulaşımı planlanmalı; öncelikler belirlenmeli; bunun içinde raylı sistem, karayolu, deniz yolu gibi mod dağılımları saptanmalı. Bütün bunların koordinasyon, yönlendirme ve denetlenmesi de, bir üst otorite tarafından sağlanmalı.  Aslında bunun için çalışmalar yapıldı; ulaşım ana planı yapıldı; ama uyulmadığını hep birlikte görüyoruz. Ulaşım sorununu, tıpkı deprem gibi, tıpkı sel felaketi, savaş felaketi gibi, topyekun mücadele etmemiz gereken bir felaket olarak görmeli ve buna göre hareket etmeyiz” şeklinde konuştu.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183