Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Soner Özimer; Fatih’i CHP’nin kalesi yapacağız

 CHP Fatih İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği  dayanışma gecesi Akgün Otel’de gerçekleşti. Birlik, dayanışma ve mücadele mesajlarının verildiği geceye CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, PM üyeleri Kadir Gökmen Öğüt, Tuğba Ütebay, Çetin Soysal,  CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Erdoğan Toprak, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Karayağız Öner, CHP İl Başkan Yardımcısı Muharrem Çatalkaya, CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye meclis üyeleri, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek,  CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, ilçe yöneticileri, İlçe Kadın Kolu Başkanı Burcu Zeybek, CHP Fatih meclis üyeleri, diğer ilçelerden ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, işadamları ile yüzlerce partili katıldı

.

‘BİR FAŞİZM YURDUMUN ÜSTÜNDE KOL GEZİYOR’

Gecede bir konuşma yapan CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, ‘Türkiye’nin çok önemli ve günlerden geçtiğini belirttiği konuşmasında ‘Değerli örgütüm hoşgeldiniz. Değerli dostlar çok önemli günlerden geçiyoruz. Özellikle dünyanın her tarafı büyük sorunlarla boğuşmakta.  Şöyle dönüp baktığımızda sanki  1940’ları yaşıyoruz.  Başkanlık sisteminden de bahsedildiği bu zamanlarda sanki Nazi Almanyası’nın Hitleri’ni hatırlıyor gibiyim. Bir faşizm yurdumun üstünde kol geziyor. Bu sıkıntılı dönemlerde eğlenmek çok zor. Milletvekillerimize saldırılar gerçekleşiyor, bazı milletvekilleri tutuklanıyor.  1923 yılında Mustafa Kemal  Atatürk tüm dünyaya örnek olacak 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı çocuklarımıza armağan ediyor. Şimdi AKP iktidarında aynı mecliste maalesef çocuk istismarına göz yumulacak bir yasa tasarısı gündeme geliyor. Tecavüzcülerle çocukları evlendirmeye çalışıyorlar. Ülkedeki bu olumsuz gelişmeler karşısında mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. Fatih’e gelince. Mahalle başkanlarımız burada. Onları da saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Mahallelerimizde ev ev dolaşıyoruz. Olası bir referandum için insanlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde ne olursa olsun bizler burada CHP’yi iktidar yapacağımıza söz veriyoruz. CHP Fatih’te çok önemli bir konumda. AKP’nin en önemli kalesi ama biz bu kaleyi yıkacağız’ diye konuştu.


CANKURTARAN; ADALETİNİZ VE İKTİDARINIZ YERİN DİBİNE BATSIN

Daha sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’da  zor günlerden geçildiğini yineleyerek, ‘Adaletin arandığı, vicdanların sorgulandığı demokrasilerin arzulandığı günlerden, çocuklarımızın büyükler gibi konuştuğu, çocuklarımıza dostluğu değil düşmanlığı öğrettiğimiz günlerden geçiyoruz. Çocuklarımıza ülkemizin güzel türkülerinin değil maalesef ağıtların ezberletildiği günlerden geçiyoruz.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün bunlarla mücadele ediyoruz. Zalimin zülmüne karşı adaletle savaşmaya devam edeceğiz.  Adalet ve vicdan her yasanın ve iktidarın önündedir. Hiçbir annenin gözyaşı, hiçbir çocuğun sessiz çığlığının yıkamayacağı bir iktidar olamaz. Sizin vicdanınız da, iktidarınızda yerin dibine batsın. Bizler olduğumuz sürece bizim gibi namuslu ve hala güçlü olan insanlar olduğu sürece iktidarınızın da adaletinizin de sonu gelecektir. Biz Mustafa Kemal’in kurduğu kurucu iradeyle, direncini Pir Sultanlardan, sözünü Uğur Mumculardan, gücünü Deniz Gezmişlerden alan neslin devamı olarak hep birlikte olmaya devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.


ENGİN ALTAY; TÜRKİYE LAİKTİR DEMEK YETMİYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise tüm Cumhuriyet Halk Partililer için ağır bir mücadele döneminin başladığını belirterek, ‘Cumhuriyet Halk Partililerin omuzlarında ağır bir yük vardır ve bizler o yükü sonsuza dek taşımak zorundayız.  Bizim omuzumuzdaki yük laik demokratik Türkiye Cumhuriyetidir.  Bu sorumluluk en tepeden en aşağıya kadar hepimizin sorumluluğudur.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına iktidar olamama nedenlerini sadece genel başkanlarda aramamalıyız. Bu sorumluluk da hepimize aittir. Sadece Türkiye laiktir, laik kalacaktır demek yetmiyor.

‘CHP’LİLER DİRENME HAKKINI KULLANACAKTIR’

Türkiye’nin nereden nerey getirildiği ile ilgili ciddi tespitler yapalım. Mesele bir anlayış değişikliğidir. Partimize emek veren herkesin bunu sorgulaması lazım. AKP’ye oy verenlerin büyük kısmı Atatürk’ü de, laikliği de,cumhuriyeti de benimsemişlerdir. Ancak  AKP’nin kurucu kadroları maalesef tüm bunların düşmanıdır. Bunları çok iyi anlatmamız ve anlamamız gerekir.  Bugün üzeri örtülmek istenen meseleler vardır. Ege’de Yunanistan’ın bayrak asmadığı ada kalmadı, Kıbrıs elden gidiyor, Kürt sorunu daha da derinleşti. Ama adamlar suni gündemlerle istedikleri gibi at koşturuyorlar. Cumhuriyet’in güzelliklerini insanlarımıza anlatmalıyız. Direnme hakkı, Sayın Genel Başkanımızın dile getirdiği gibi çok önemlidir. Demokrasi için tam bağımsız Türkiye, özgür Türkiye için CHP’liler direnme hakkını kullanacaktır. Bizler de en önde olacak Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Bunun için her türlü bedeli ödemeye hazırız’ dedi.


YEDEKÇİ; ÇOCUKLARIMIZI ASLA BU ANLAYIŞA TESLİM ETMEYECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Çetin Soysal’ın Ahmet Arif’in ‘Adiloş Bebem’ şiirini okumasıyle renklenen gecede daha sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi isİ şunları söyledi: Fatih’te siyaset yapmak zor. Ne sıkıntılarla hep birlikte siyaset yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Partimiz emek ve insan üzerine güçlenecektir. Yüzümüzü sola, emeğe dönmek zorundayız. Siyaseti emek ve insan üzerine yapmak zorundayız. Memleketin anasına küfreden adama memleketi peşkeş çektiler. Şimdi çocuklarımıza göz diktiler ama biz çocuklarımızı bu anlayışa teslim etmeyeceğiz.  Bu önerge biz ne dersek kabul ettiririz anlayışıdır. İstismarcısıyla çocuğu evlendirmenin adıdır. Ülkenin her yanından çığlık çığlığa bu önergenin geçmesine izin vermeyecek çocuklarımızı bu şerefsizlere yem etmeyeceğiz.


Fidan Uğur-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183