Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası belediye Haber YGS

Bu haber kez okundu.

Siyasette en önemli şey insanın yüreği, vicdanı ve merhametidir
CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Burçin Baykal'ın ekibinde yer alan Yüzbaşıoğlu, Baykal'ın aday olmaması üzerine Avcılar'a geri döndüğünü belirterek, “5 yıl boyunca kalemiz yoğun bir bombardımana tutuldu ve çok ağır hasarlar aldı, kalemizdeki taşlar neredeyse yerle bir oldu. Belediye Başkan Adayımız Sayın Av. Turan Hançerli duvar ustalığını üstlenirken, ben de iyi bir sıvacı olarak ustama kaleyi tekrar onarması için yardıma geldim” diye konuştu.

EYVALLAH ETMEDİĞİMİZ İÇİN BEDELLER ÖDEDİM!

Van İli Çaldıran İlçesi Çevre Köyleri Kültür Dernek Başkanı Seyithan Bilici ve Vatanseverler Derneği Başkanı Serpil Erişir'in de destek verdiği bir basın toplantısı düzenleyen Yüzbaşıoğlu, “Ben Avcılar'da 5 yıl siyaset yaptım demeyeceğim. Ben Avcılar'da 5 yıl halk olarak meydanlara çıktım” diye ifade etti. Yüzbaşıoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde yönetimde veyahut da bir belediyede danışmanlık gibi bir görevim olmadı. Üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin sadece bir üyesi olarak, vatandaş olarak kendi inandığım şeyleri dile getirdim. Bu süreçte Avcılar'da bazı şeylere eyvallah etmediğimiz için bazı bedelleri tabi ki ödedim. Hatta ailecek ödedik, benim iş yerim kapatıldı. Partiden ihraç için üç defa disipline verildim, hakkımda 4-5 tane dava açıldı. Ama hiçbirinden sonuç itibari ile bir şey çıkmadı. Çünkü hepsinde haklı olduğumu bildim ve haklı olduğumu şeylerin çabasını dile getirmek istedim” diye konuştu.

BEN HALKTAN BİRİYİM

Burak Yüzbaşıoğlu, “Ben ilçede bir siyasi olarak değil halkın bir ferdi olarak başvuru dosyamı verdim. Çünkü halk artık kendinin temsil edilmesini istemiyor, bu temsil kelimesi artık halka inandırıcı gelen bir deyim değil. Halk artık kendini görmek istiyor. Ben de halktan biri olarak aday adayı oldum” dedi.

KAMU MALINI KAPATIP NASIL İŞLETME YAPTIKLARINI AÇIKLASINLAR

Yüzbaşıoğlu, “Avcılar'da ben halk adamıyım diyen dolaşan, yeri geldiği zaman bize saldıran insanlara şunu söylüyorum; 38 yaşındayım ve Avcılar'daki siyasilerin hepsine de çok yakın oldum. Ama hiçbir zaman benimle ilgili hiçbir kara bir nokta yoktur. Ancak etrafta dolaşıp da meclis üyesi olmayı hedefleyen veya 15-20 yıl meclis üyeliği yapıp da halk adamıyım diye dolaşan insanlar bize saldırırken öncelikle 20 yıl insanlar kamu malını kapatıp nasıl işletme yaptıklarını açıklayacak. Ondan sonra halkın önüne çıkacaklar. Ben meclis üyesi aday adayı olarak öncelikle halk sonra meclis üyesi olarak konuşmak istiyorum. CHP’nin şu anki mevcut hiçbir belediye meclis üyesinin Avcılar'da tekrar siyasetin önüne çıkıp beni belediye meclis üyesi yapmasını bir halk olarak doğru bulmuyorum. Çünkü 'yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır' denir. Bunların yaptıkları da yapacaklarının teminatıdır!” diye konuştu.

DOĞRU YADA YANLIŞ NERDESEYSE YDİLE GETİRDİM

 “Beş yıl boyunca Avcılar'da ben ister kendi partim olsun, ister AKP, ister HDP olsun doğru ya da yanlış nerdeyse bunu dile getirdim ve getirmeye de devam edeceğim. Halk olarak zaten bunları söylüyordum. Şimdi ki amacım olumsuzlukların önüne geçebilmek için belediye meclis üyesi aday adayı oluyorum. Bunu açık ve net olarak söylüyorum hiç kimseye hizmet etmek için değil. CHP’nin ilkeleri doğrultusunda avcılar halkına hizmet etmek için aday oluyorum” diye belirten Yüzbaşıoğlu, “CHP Avcılar beş yıl boyunca yoğun bir bombardımana tutuldu. Kalemiz, büyük zararlar aldı taş taş üstünde kalmadı. CHP genel merkezi bu kaleyi tamir için duvar ustası olarak Sayın Avukat Turan Hançerli’yi usta olarak atadı. Bende bir sıvacı olarak bu kaleyi onarmak için yola çıkıyorum. Belki çok çok sivri olduğum için listelere konulmayacağım. Benim için çok fazla bir önemi yok. Önemli olan yola çıkmaktır serzenişi dile getirmektir, haykırmaktır, bir şeyleri insanlara anlatabilmektir” şeklinde konuştu.

SİYASETÇİ VİCDANLI VE MERHAMETLİ OLMALI

Burak Yüzbaşıoğlu, “Benim ailemin Avcılar Belediyesi'nde kiraya verecek kepçesi yok. Eşimin sigorta şirketi yok, benim müteahhitlik gibi bir görevim yok. Siyasette en önemli olan şey insanın yüreği, vicdanı ve merhametidir. İnsanlar siyaset yaparken kafasını sadece yanındakine nasıl yaranıp partime nasıl yaranırım diye değil elini vicdanı koyarak halk için ne yapabilirim diye düşünmeli, yol izlemeli. Umarım Avcılar'da yerel seçimde bazı şeyler çok farklı olacak. Bunu umut ediyorum. Bunu bir vatansever olarak öncelikle istiyorum. Bazılarının ayaklarına basa bilirim, bazılarını üzebilirim, sinirlendirebilirim ama mücadelemi hiçbir zaman halk yararına olduğu sürece pes etmeyi düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

“KAMUNUN DÜZGÜN İŞLEMESİ İÇİN GÖREV İSTİYORUM”

CHP Avcılar'da 135 meclis üyesi aday adayı olduğunu söyleyen Yüzbaşıoğlu, eleştirilerde bulunarak şöyle konuştu:  “Avcılar'ın binlerce öğrenciyi yetiştireceğimiz bir yurt binasını belediyemiz kendi elinden çıkarıp yüzde 50’sini Katarlı bir şirkete satarak elinden çıkarttığı zaman bazılarını tenzih ettiğim 135 meclis üyesi aday adayının hiçbirinin gıkı çıkmadı. Şimdi bu kişilerin belediye meclis üyesi aday adayı olmalarını ben anlam veremiyorum. Avcılar'da 8 ay boyunca belediye önünde emekçiler, işçiler direndiği zaman belediyenin önünden geçip o insanların haykırışını görmeden, görmemezlikten gelerek yan caddeden geçen insanların Avcılar'da siyaset yapmamaları gerektiğine inanıyorum. Ben tamamıyla halkın yararı ve kamunun düzgün işlemesi için görev istiyorum.”

SENAY GÜNCAVAR BADUR – KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183