Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Sivil Toplum Kuruluşları Seslerini duyurdu

 KÜLTÜR BU TOPLUMUN ÇİMENTOSU

Geceye “ Kültür bu toplumun çok önemli bir çimentosudur.” Sözü ile başlayan Salim Nurettin Çelik, “Aynı topraklar üzerinde farklı illerde farklı kültürlerde, farklı etnik yapılarda, farklı mezheplerde dünyaya gelmişiz. Böylesine zengin bir kültüre sahip olmak bizim için büyük şans. Belediye ve Sivil toplum kuruluşları olarak kültürümüzü zenginleştirme ve insanlarımızı kaynaştırma görevi bize düşüyor.”ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Çelik,  bu amaçta Küçükçekmece Belediyesi olarak göreve başladıklarından bu yana çeşitli çalışmaları hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

DOLGU MALZEMESİ OLMAK İSTEMİYORUZ

Geceye katılan dernek başkanları Küçükçekmece Belediyesi’ne hem isteklerini ve  ihtiyaçlarını iletti hemde bir takım eleştirilerde bulundu. Söz alan bir konuktan gelen “Biz derneklerin, önemsenmesini istiyoruz dolgu malzemesi olarak kullanılmak istemiyoruz.” Yorumu diğer konuklar tarafından da desteklendi. Bütün derneklerin ortak sıkıntısı ise mekan konusu. Belediyenin tesislerini çeşitli etkinlikler için kullanmak isteyen dernek başkanları bu sorunun çözülmesini talep etti.

“BAŞKA İLÇELERDEN PİKNİK ALANI BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Küçükçekmece’de  yeterli piknik alanı olmadığından yakınan dernek başkanları, “gerek piknik yapmak adına, gerek ise yöresel buluşmalar ve hatta uçurtma şenliklerinin yapıldığı Halkalı Zıraat mektebinin alanı özel bir vakfa okul yeri verilerek elimizden alındı, yetmedi hemen alt atarafında yer alan ve 50 bin dönümü kapsayan Marmara Üniversitesi alanı olarak bilinen alana da TOKİ el koydu ve orası da kamusal kullanım alanından çıktı. Eski Belediye binasının yeride yine TOKİ tarafından betonlaştırılıyor. Yani kısa süre öncesine kadar halk olarak kullandığımız bu alanlar artık yok ve bizler kendi ilçemizdeki boş alanlara sahip çıkamadığımızdan şimdi başka ilçelere veya başka illere gitmek zorunda kalıyoruz” diyerek rahatsızlıklarını dile getirdiler.

DEPREM TOPLANMA MERKEZİ İSTEDİLER

İstek ve şikayetlerini tek tek sıralayan dernek başkanları, “TOKİ tarafından betonlaştırılan eski belediye binasının yerinin keşke altı otopark üstü park olarak ayrılsaydı da en azından nefes alacak bir yerimiz olurdu. Deprem bölgesindeyiz böyle bir alanda deprem toplanma merkezi olsun istiyoruz. Deprem olsa nereye toplanacağız” şeklinde sitem etti.

KENT YAŞAM / HAYRİYE ÇAYNÜK – GAMZE ÜNLÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183