Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

Sınırları Aşan Festival Başladı

 

BÜYÜKÇEKMECE- Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Komitesi (CIOFF) ve Uluslararası Dans Festivali Federasyonu (FIDAF) tarafından altı kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı Taksim Atatürk Anıtı’nda yapıldı. 64 ülkeden 1500 sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşen festivalin startının verildiği Taksim Meydanı’nda yüzlerce sanat elçisi ülkelerine ait halkoyunlarını sergilerken, çevredeki vatandaşlar da renkli gösterileri ilgiyle izledi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Renkli görüntülerin oluştuğu festivalin açılışında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ile birlikte Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ukrayna, Brezilya, İran ve Polonya’dan gelen kültür elçileri, yöresel halkoyunlarını sergiledi. Rengarenk kıyafetleriyle kendi ülkelerinin kültürünü İstanbullulara tanıtan yüzlerce kültür elçisi yoğun ilgi gördü. Festival boyunca çok sayıda ünlü ismin sahne alacağı konserler, uluslararası el sanatları atölyeleri, sergiler ve çeşitli şovlar gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183