Öne Çıkanlar Galatasaray ibb FENERBAHÇE İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Silivri’de Kabotaj Bayramı Çoşkusu
SİLİVRİ- 1 Temmuz 1926 tarihinde, Türkiye’nin kendi denizlerinde gemi işletme ve ticaret yapma hakkına ilişkin Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 92. yıldönümü olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Silivri Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Silivri Liman Başkanı Raşit Çitim’in çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi.,

YOĞUN KATILIM

Törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer,Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından protokol üyeleri Silivri Kaymakamı Ali Partal’ın da katılımıyla Silivri iskelesinden tekneyle açılarak deniz şehitleri anısına suya çelenk bıraktı.

YARIŞMALAR 14 TEMMUZ’DA

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, 14 Temmuz Cumartesi günü, saat 16.00’da Silivri Dalgakıran mevkiinde gerçekleştirilecek yarışma ve etkinliklerle devam edecek.

KABOTAJ KANUNUN KABULÜ VE ÖNEMİ

Türkiye’de, 20 Nisan 1926 Tarihinde kabul edilmiş olan kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir. Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutluyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Silivri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183