Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

SILA ATAŞEHİR’İ COŞTURDU

 19-26 Eylül arasında yedi ayrı mahallede gerçekleştirilecek Kardeş Kültürlerin Festivali’nde toplam 14 sanatçı Türk Müziği’nin farklı tatlarını Ataşehir’de sergileyecek.

 

Festivalin ilk gününde, Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Sıla, yeni ve eskimeyen şarkılarıyla müzikseverlere unutulmaz bir konser verdi. Binlerce müziksever Cumhuriyet Meydanı’nda, evlerinin balkon ve pencerelerinden Sıla’nın şarkılarına eşlik etti.

 

Komedyen Yavuz Seçkin’in şov ve sunumuyla başlayan Kardeş Kültürlerin Festivali’nde on binlerce müziksever, Sıla’nın şarkılarını birlikte seslendirdi.

 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: 

“İnanıyorum ki, bugün burada aramızdaki dostluğu pekiştireceğiz. Barışa olan inancımızı güçlendireceğiz. Güzel günlere olan umudumuzu tazeleyeceğiz. Bizler bugün Kadim Anadolu’nun geleneklerini, değerlerini, binlerce yıllık kardeşliğimizi kökleştireceğiz. Sevgiyi yeşerteceğiz. Yeni umutlara, aydınlık yarınlara yelken açacağız. Bizler gücümüzü Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolundan ve devrimlerinden alıyoruz. Bizler umudumuzu sizlerin o güzel yüreklerinden alıyoruz. Gücümüzü kadınlarımızdan, geleceğimiz olan yavrularımızdan alıyoruz. Büyük bir gururla ifade ediyorum ki, 6 sene önce temellerini attığımız bu anlamlı kültür köprüsüyle, geçmişle gelecek arasında yeni bir ülke inşa ediyoruz.”

 

Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, belediye başkan yardımcıları ve binlerce Ataşehirli katıldı.

 

26 Eylül’e kadar sürecek konserler; Hadise’den Selda Bağcan’a, Koray Avcı’dan Göksel’e, İlkay Akkaya’dan Ziynet Sali’ye, Ferhat Tunç’dan İlyas Yalçıntaş’a, Ayla Çelik’ten Niyazi Koyuncu’ya, Mümin Sarıkaya’dan Nurettin Bay’a ve Onur Akın’a kadar müziğin dev isimlerini yedi ayrı mahallede müzikseverlerle buluşturmaya devam edecek.

 

Festival boyunca konser alanlarına saat 18.30'da Ataşehir’deki muhtarlıklardan ve Mustafa Saffet Kültür Merkezi önünden ulaşım sağlanacak.

 

Devam eden Festival Programı:

20 Eylül Çarşamba

Ayla Çelik

Koray Avcı 

Yer: Örnek Mahallesi - Sabit Pazar Alanı

 

21 Eylül Perşembe

İlyas Yalçıntaş

Ziynet Sali

Yer: Ferhatpaşa Mahallesi - Necmettin Erbakan Parkı

 

22 Eylül Cuma

Nurettin Bay

Göksel

Yer: Kayışdağı Mahallesi - 80. Yıl Cumhuriyet Parkı

 

23 Eylül Cumartesi

Mümin Sarıkaya

Hadise

Yer: Mevlana Mahallesi - Mevlana Caddesi

 

25 Eylül Pazartesi

Niyazi Koyuncu

Selda Bağcan

Yer: İçerenköy Mahallesi - Selim Bey Sokak

 

26 Eylül Salı

Ferhat Tunç

İlkay Akkaya

Onur Akın

Yer: Mustafa Kemal Mahallesi - Deniz Gezmiş Parkı

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183