Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

Savcı Hırsızları Serbest Bıraktı!

Geçtiğimiz 30 Ocak tarihinde Ankara’da yaşanan ilginç olay yargıya intikal edince, ancak Türkiye’de olur dedirtecek bir hale geldi. Tuborg marka alkollü içeceklerin nakliye işini yapan Danış Muratgül’ün sahibi olduğu tırda çalışan işçisi Ali Oğuz’un hırsızlık hadisesi patronuna dert olurken suçüstü yakalanan Oğuz ve suç ortakları serbest bırakıldı.



ARAÇ TAKİP SİSTEMİNİ SÖKMÜŞLER

Olay İzmir’den yüklediği  bir tır dolusu  alkollü içeceği Ankara’ya nakletmek için yola çıkan Ali Oğuz’un suç ortaklarıyla  önceden yaptığı planı ortaya koymasıyla vuku buluyor. 34 EM 7148 plakalı dorse ve 06 HA 1175 plakalı çekici ile taşıdığı malı önceden anlaştığı alıcılara teslim etmek için güzergahtan ayrılılıp Kırıkkale’ye götürmüş. Çekicideki araç takip sistemi ise sökülmüş. Tır sahibi Danış Muratgül’e ise elektrik sistemlerinin arızalandığını, deponun kapanma saatine yetişemeyeceğini, ertesi gün sabah teslim edeceğini söylüyor.  Zaman kazanan Ali Oğuz, ablası Songül Oğuz’un organize ettiği suç örgütünden bu ikilinin diğer kardeşi Hasan Oğuz, Bilal Arslan, Salih Kocakaya, Emrah Başer, Celal Yıldırım’dan oluşan suç ortaklarıyla beraber çaldıkları malı satmak için anlaştıkları alıcı Fatih Akkoç ile buluşuyorlar. Tırın plakalarını söküp parçaladıktan sonra  Fatih Akkoç’un evinin oraya park ediyorlar. Parçaladıkları plakalıyı Ankara’ya geri dönmek için refakatlerinde bulunan kendi araçlarına koyan Ali Oğuz ve beraberindekiler Polatlı’daki evine dönüyorlar. Yolda bir çöp konteynerine plakaları atıyorlar. Durumdan şüphelenen bir görgü tanıdığı polise haber veriyor.

20 BİN LİRAYA SATMIŞLAR

O arada Danış Muratgül’e İzmir’den; Kırıkkale’de ucuz Tuborg satıldığı haberi geliyor. “Senin mallar nerede teslim edildi mi?” diye soruyorlar.  Muratgül bunun üzerine şoför Ali Oğuz’u arıyor ama telefonlarına cevap vermiyor.  Öğlen saatlerinde telefonu açan Oğuz uyuduğunu hemen gidip malı depoya indireceğini söyleyerek telefonu kapatıyor. Bir kaç dakika sonra Danış Muratgül’ü geri arayarak tırın evin önünde olmadığını çalındığını söylüyor. “ Polatlı Emniyet Müdürlüğü’ne gidiyorum, sende gel” diyor. Emniyette ikisi de  ifade veriyor, birbirini tutmuyor.  Ali Oğuz bir kez daha ifadeye alınıyor ve suçunu kabul ediyor. 300 bin liralık alkollü içecek ve 250 bin liralık tırı toplam 20 bin TL karşılığında sattığını söylüyor.   Tırı nereye bıraktığını kiminle bu işi yaptığını kime sattığını birbir polise anlatıyor. 

 

İTİRAFA RAĞMEN SAVCI SERBEST BIRAKMIŞ

Ali Oğuz’un ifadesi sonrasında ablası Songül Oğuz ve beraberindekiler Fatih Akkoç’tan para almaya giderken yakalanıyorlar. 6,5 palet malı satan hırsızlar kalan malı satamadan polis tırı da buluyor. Gerekli yasal işlemler yapıldıktan sonra çekici ve dorse Danış Muratgül’e teslim ediliyor.  Kalan mallar kurtarılıyor.  Bütün suçlarını itiraf etmelerine rağmen bu hırsızlık şebekesi Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakılıyor. Fatih Akkoç da kayıplara karışıyor.

Muratgül; tekrar tutuklanmaları için dilekçe veriyor. Fatih Akkoç’un adresi ve malın onda olduğu tespit edilmesine rağmen dosya Polatlı ve Kırıkkale arasında gidip geliyor. Bir sonuç elde edilemiyor.


FATURA MAĞDURA KESİLMİŞ

Tuborg her palet için 10 bin TL, toplamda 68.500 TL fatura çıkarıyor. Sigorta şirketi bu bedeli Danış Muratgül’den talep ediyor. Suçluların itiraflarına rağmen serbest bırakıldığı bir olayda mağdura ağır bir fatura kesilmesi ancak Türkiye’de olur dedirtiyor.

Danış Muratgül hukuki mücadelesine devam ederken, sesinin de duyurulmasını istiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183