Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

“SAHNENİN TOZU” İSTANBUL DEVLET TİYATROLARININ SON ÜÇ YILI

 

Küçükçekmece Belediyesi 'Dünya Tiyatrolar Günü’nü  üç kültür merkezinde izlenime sunduğu tiyatrolar ve çok özel bir sergi ile kutladı.

 

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, ‘Dünya Tiyatro Günü’ kapsamında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı.

 

15 NİSAN’A DEK AÇIK KALACAK

 

Fotoğraf Sanatçisi Kivanç Niş’in İstanbul Devlet Tiyatroları’nın sahnedeki son üç yılını ölümsüzleştirdiği anlar, sergide fotoğraf kareleriyle izleyiciyle buluştu. Devlet Tiyatroları’nın son üç yılda sergilemiş olduğu oyunları, sahne, ışık ve oyunculuk açısından da gözler önüne seren seçki görsel bir sahne sölenine dönüştü. Devlet Tiyatroları Fotoğrafçısı Kıvanç Niş’in son üç yıl içinde çekmiş olduğu tiyatro oyunlarının kulis, sahne gibi karelerinden seçilen fotoğraflarından oluşturulan sergi  15 Nisan’a dek açık kalacak.

 

TİYATROSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ

 

Küçükçekmece’deki kültür merkezlerinde perde bu kez Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel açıldı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Karşı Krallık”  isimli oyun sahnelenirken, Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde ise senaryosunu Yılmaz Okumuş'un yazdığı, yönetmenliğini Erdem Baş'ın yaptığı "Evli ve Zavallı" oyunu sahnelendi. Kadın erkek ilişkilerini anlatan kah güldüren kah düşündüren oyunu Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu da izledi. Müftüoğlu, oyuncular Seymen Aydın ve Buse Sinem İren ile tiyatroseverlerin ‘Dünya Tiyatrolar Günü’nü tebrik ederek, oyunculara çiçek takdim etti.

 

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ise  ‘Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor’ oyunu sahne aldı.  İzleyicinin büyük ilgi gösterdiği  ve Seksendokuz Tiyatro’nun sahnelediği oyun, zamandan soyutlanmış ve artık geçmişteki gibi güldüremeyen üç palyaçonun iş görüşmesi için geldikleri penceresiz bir odadaki traji-komik bekleyişini ve bekleyiş sırasındaki narsistik çatışmalarını konu alıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183